15 o C Kdz. Ereğli

Tüm organlarını bağışladı!

Zonguldak’ta yaşayan üç çocuk annesi 48 yaşındaki Nazmiye Doğangaç, doğum günü olan 9 Kasım’da tüm organlarını bağışladığını bildirdi.

Sağlık 6 yıl 5 ay 18 gün 4 saat 34 dakika önce 931

Haberi Paylaşın

Doğangaç, gazetecilere açıklamasında, her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Organ ve Doku Bağışı etkinlikleri kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğüne gelerek organ bağışında bulundu. Doğum gününde ölümünü hesapladığını ve bu sebeple de organlarını bağışladığını belirten Doğangaç, şöyle dedi:
"Bugün benim doğum günüm. Ben de diğer insanlar gibi hiç kimse bilmeden organlarımı bağışlayabilirdim. Fakat bu gün buraya düşünerek, bana ters gelen şeyleri doğum günüm de ölümümü hesaplayarak bir şeyleri paylaşmak için geldim. Ben bir internet sitesinden okuduğum haberde beyin ölümü gerçekleştiğinde siz organlarınızı bağışlasanız bile aileniz bunu kabul etmezse onaylanmıyor. Ben bu duruma kesinlikle karşıyım bu sebeple bu gün buraya geldim. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nde öz irademle organlarımı bağışlıyorsam bu durumu Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı el ele vererek çözüme ulaştırmaları gerekiyor. Kim ölmek ister ki. Ben bir ölürken ailem bin ölsün istemiyorum.”

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 4 saat 34 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 5 saat 46 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 23 saat 51 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 21 saat 4 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 23 saat 25 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 17 saat 40 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
4 saat 8 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 1 saat 47 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
1 gün 21 saat 56 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 2 saat 54 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !