Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜM MEMURLARI İLGİLENDİRİYOR!. İŞTE DETAYLAR

TÃœM MEMURLARI Ä°LGÄ°LENDÄ°RÄ°YOR!. Ä°ÅžTE DETAYLAR

Devlete sızan FETÖ’cüler memuriyetten atılırken, FETÖ’cü ’abiler’ vasıtasıyla memurların yükselme ve yer deÄŸiÅŸtirme kararlarını verme dönemi de yeni not sistemiyle bitti.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 10 binlerce memur ihraç edilirken, memurların terfi ve yer deÄŸiÅŸtirmelerinde abi kriteri yerine A, B, C ve D notlarından oluÅŸan yeni sistem uygulamaya sokuluyor. ’Kamu Personelinin BaÅŸarılarının DeÄŸerlendirilmesine Ä°liÅŸkin Genel Yönetmelik Taslağı’nda uygulamaya geçirilmesi düşünülen sisteme  göre, kamuda çalışan 3.1 milyon kadrolu ve sözleÅŸmeli memur, ’yönetici’ ve ’diÄŸer personel’ olarak ikiye ayrılacak.

DÖRT NOTLU SİSTEM

Altı aylık ile bir yıllık yapılacak deÄŸerlendirmelerde, her bir personele iliÅŸkin ’BaÅŸarı DeÄŸerlendirme Formu’ doldurulacak. Star’dan Ercan Baysal’ın haberine göre kamu kurum ve kuruluÅŸlarında baÅŸarı düzeyi A düzeyi (90-100 puan), B düzeyi (76-89 puan), C düzeyi (60-75 puan), D düzeyi ise (0-59) olarak kabul edilecek. ’D’ notu alan baÅŸarısız  kabul edilecek.

’A’ VE ’B’ YÃœKSELTECEK

Birbirini takip eden üç başarı değerlendirmesinde A ve B üzerinde puan alınması, memurların görevde yükselmeleri, görevleriyle ilgili kişisel gelişimlerinin desteklenmesi, yer değiştirme, yurt dışı görevlendirmeleri ve insan kaynakları planlamalarında etkili olacak. Sözleşmeli personelden başarı puanı A, B ve C düzeyinde olanlara da, başarı ücreti ödenecek. C ve D düzeyinde başarı puanı alan memurun eksikliklerinin tespit edildiği alanlarda amir ile personel arasında görüşme yapılarak gelişim planlarının hazırlanması ve uygulanması da zorunlu olacak. Üç başarı değerlendirme döneminin ikisinde başarı puanı D düzeyinde olursa, görev veya görev yeri değişikliği gibi tedbirler alacak.

KÖTÜ NİYETLİ NOTA CEZA

Memurların baÅŸarı hesabında kullanılacak puanların yüzdelik ağırlıklarının belirlenmesinde hedef, görev, yetkinlik ve vatandaÅŸ memnuniyeti esas alınacak. Vatandaşın puanı yüzde 5 etkili olacak. Meslekte yetkinliÄŸin oranı yönetici ve diÄŸer personelde deÄŸiÅŸmek üzere yüzde 90’a kadar çıkabilecek. Garez ya da gerçeÄŸe aykırı deÄŸerlendirme yaptıkları anlaşılan deÄŸerlendiriciler de cezai yaptırımla karşı karşıya kalacak. VatandaÅŸ memnuniyeti personeli deÄŸil kurumun baÅŸarısı olacak ve yöneticinin baÅŸarısını belirleyecek. DeÄŸerlendirme döneminde birden fazla amirle çalışan memur için de son çalıştığı amirinin deÄŸerlendirmesi dikkate alınacak. Devlet Personel BaÅŸkanlığı kurum ve kuruluÅŸların sonuçlarını takip edecek.

 

 

milliyet

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo