14 o C Kdz. Ereğli

Tüm binalara enerji kimlik belgesi zorunluluğu

Gündem 7 yıl 26 gün 21 saat 8 dakika önce 1390

Haberi Paylaşın

Enerji Bakanlığı’nın enerji tasarrufu sağlamayı hedeflediği Enerji Kimlik Belgesi zorunluğu belgelerinin tüm binalar için 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınması gerekiyor. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda satış, satın alma ve kiralama işlemleri yapılamayacak. Kdz. Ereğli ve bölgesinde Enerji Bakanlığı’nın onayı ile Enerji Kimlik Belgesi’ni ise Makine Mühendisi Mehmet Çivici verebilecek. Türkiye genelinde tüm binalara Enerji Kimlik Belgesi alınmasını öngören yasal süreçte sona yaklaşılıyor. Enerji Bakanlığı tarafından ülke genelinde enerji tasarrufu sağlamayı hedefleyen yeni düzenlemeye göre tüm binalarda eski yada yeni ayırt etmeksizin Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hale getirildi. Binalarında Enerji Kimlik Belgesi olmayanlar hiçbir şekilde satış, satın alma yada kiralama işlemi yapamayacak. Binalara bu belgeler ise Enerji Bakanlığı tarafından resmi onayı bulunan Enerji Kimlik Belgesi uzmanları tarafından verilecek. Kdz. Ereğli ilçesinde binalara Enerji Kimlik Belgesi verilmeye başlandı. Edinilen bilgiye göre Ereğli ve bölgesindeki binalara Enerji Kimlik Belgesi Enerji Bakanlığı’nın resmi onayı ile Makine Mühendisi Mehmet Çivici tarafından verilebilecek.

Konuya ilişkin olarak merak edilen sorulara yanıt veren Enerji Kimlikle Belgesi Uzmanı Mehmet Çivici, detaylı açıklamalarda b ulundu.

Neden EKB? Binalarda EKB nedir? EKB ne işe yarar?

EKB Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren binanızın enerji performansını gösteren belgedir.

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi (EKB), yetkili firma ve kişiler tarafından hazırlanır ve ilgili idarece onaylanır. İdare Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır.Belgenin üzerindeki apartmana ait EKB numarası bakanlık tarafından verilmektedir.Belgeniz resmi bir belge niteliğindedir. EKB yaptırırken EKB uzman belgesi ve yeterliliğini sormayı unutmayın. Belgeniz gerçeği yansıtmayabilir.

EKB almak için bize telefonla ulaşabilir veya adresimize gelerek ulaşabilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Ne zaman yürürlüğe girdi?

Yasa Kapsamında 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra yapılan yeni binalara zorunlu kılındı.

Eski bir binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almak için son tarih nedir?

Mevcut binalarda EKB için son tarih 2017’dir. Ancak alım-satım, kiralama gibi işlemleri gerçekleştirebilmek için belgeyi almanız şarttır.

Enerji Kimlik Belgesi almak zorunlu mu?

5 Aralık 2008 Tarihli 27050 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ile yeni veya mevcut binaların Enerji kimlik belgesi alması zorunlu kılınmıştır.01.01.2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış tüm binalar (Mevcut/Eski bina) için enerji kimlik belgesi 02.05.2017 tarihine kadar almak zorunludur.01.01.2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı almış tüm binalar (Yeni bina) için yapı kullanım izni (iskan) belgesi almak için EKB Belgesi almak zorunludur.Mevcut binanıza en geç 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundasınız. Eğer binayı kiralayacaksanız veya satacaksanız Enerji Kimlik Belgesi olmadan bu işlemleri yapamazsınız.

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 8 saat 25 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 20 saat 26 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 16 saat 53 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 15 saat 54 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 11 saat 1 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 6 saat 31 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 7 saat 56 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 11 saat 31 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 19 saat 20 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
3 gün 19 saat 44 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!