Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tüm binalara enerji kimlik belgesi zorunluluğu

Tüm binalara enerji kimlik belgesi zorunluluğu

Enerji Bakanlığı’nın enerji tasarrufu saÄŸlamayı hedeflediÄŸi Enerji Kimlik Belgesi zorunluÄŸu belgelerinin tüm binalar için 2 Mayıs 2017 tarihine kadar alınması gerekiyor. Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda satış, satın alma ve kiralama iÅŸlemleri yapılamayacak. Kdz. EreÄŸli ve bölgesinde Enerji Bakanlığı’nın onayı ile Enerji Kimlik Belgesi’ni ise Makine Mühendisi Mehmet Çivici verebilecek. Türkiye genelinde tüm binalara Enerji Kimlik Belgesi alınmasını öngören yasal süreçte sona yaklaşılıyor. Enerji Bakanlığı tarafından ülke genelinde enerji tasarrufu saÄŸlamayı hedefleyen yeni düzenlemeye göre tüm binalarda eski yada yeni ayırt etmeksizin Enerji Kimlik Belgesi alınması zorunlu hale getirildi. Binalarında Enerji Kimlik Belgesi olmayanlar hiçbir ÅŸekilde satış, satın alma yada kiralama iÅŸlemi yapamayacak. Binalara bu belgeler ise Enerji Bakanlığı tarafından resmi onayı bulunan Enerji Kimlik Belgesi uzmanları tarafından verilecek. Kdz. EreÄŸli ilçesinde binalara Enerji Kimlik Belgesi verilmeye baÅŸlandı. Edinilen bilgiye göre EreÄŸli ve bölgesindeki binalara Enerji Kimlik Belgesi Enerji Bakanlığı’nın resmi onayı ile Makine Mühendisi Mehmet Çivici tarafından verilebilecek.

Konuya ilişkin olarak merak edilen sorulara yanıt veren Enerji Kimlikle Belgesi Uzmanı Mehmet Çivici, detaylı açıklamalarda b ulundu.

Neden EKB? Binalarda EKB nedir? EKB ne iÅŸe yarar?

EKB Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren binanızın enerji performansını gösteren belgedir.

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) nasıl alınır?

Enerji Kimlik Belgesi (EKB), yetkili firma ve kişiler tarafından hazırlanır ve ilgili idarece onaylanır. İdare Çevre ve Şehircilik Bakanlığıdır.Belgenin üzerindeki apartmana ait EKB numarası bakanlık tarafından verilmektedir.Belgeniz resmi bir belge niteliğindedir. EKB yaptırırken EKB uzman belgesi ve yeterliliğini sormayı unutmayın. Belgeniz gerçeği yansıtmayabilir.

EKB almak için bize telefonla ulaşabilir veya adresimize gelerek ulaşabilirsiniz.

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Ne zaman yürürlüğe girdi?

Yasa Kapsamında 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra yapılan yeni binalara zorunlu kılındı.

Eski bir binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almak için son tarih nedir?

 Mevcut binalarda EKB için son tarih 2017’dir. Ancak alım-satım, kiralama gibi iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirebilmek için belgeyi almanız ÅŸarttır.

Enerji Kimlik Belgesi almak zorunlu mu?

 5 Aralık 2008 Tarihli 27050 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Binalarda Enerji Performansı YönetmeliÄŸi” ile yeni veya mevcut binaların Enerji kimlik belgesi alması zorunlu kılınmıştır.01.01.2011 tarihinden önce yapı ruhsatı almış tüm binalar (Mevcut/Eski bina) için enerji kimlik belgesi 02.05.2017 tarihine kadar almak zorunludur.01.01.2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı almış tüm binalar (Yeni bina) için yapı kullanım izni (iskan) belgesi almak için EKB Belgesi almak zorunludur.Mevcut binanıza en geç 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundasınız. EÄŸer binayı kiralayacaksanız veya satacaksanız Enerji Kimlik Belgesi olmadan bu iÅŸlemleri yapamazsınız.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo