Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜKETİCİ 888’Lİ HATLARIN MAĞDURU OLMAYACAK

TÃœKETÄ°CÄ° 888’LÄ° HATLARIN MAÄžDURU OLMAYACAK

Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK), tüketicilerin, 888 ve benzeri hatlar baÅŸta olmak üzere katma deÄŸerli elektronik haberleÅŸme hizmetleriyle ilgili maÄŸduriyetlerinin giderilmesi amacıyla kamuoyu görüşü alacak. 

BTK, "Katma DeÄŸerli Elektronik HaberleÅŸme Hizmetlerinin Sunumuna Ä°liÅŸkin Usul ve Esaslar Taslağı"nın kamuoyu görüşüne açtı.

Kuruma ait internet sitesinde yayımlanan taslak, kamuoyu görüşünün alınmasının ardından 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek.

Elektronik haberleÅŸme hizmetlerinden (KDH) yararlanan tüketicilerin hakları ve menfaatlerini korumaya yönelik usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan taslak, söz konusu hizmetleri veren iÅŸletmecilerin yükümlülüklerini kapsıyor.

Aldatıcı ve yanıltıcı ifadelere yer yok

Buna göre, KDH’ye iliÅŸkin abonelik veya tekil içerik satın alınması sürecinde ve hizmetin sunumunda tüketiciyi aldatıcı veya yanıltıcı ifadelere yer verilemeyecek.

Hizmet koÅŸullarına ve hizmet karşılığında alınacak ücrete iliÅŸkin bilgiler, abonenin doÄŸru bilgilenmesini saÄŸlayacak ve dikkatini çekecek ÅŸekilde sunulacak. 

KDH’ye iliÅŸkin aboneliÄŸin baÅŸlatılmasından sonra kullanıma baÄŸlı ayrı ücret alınmasının söz konusu olduÄŸu durumlarda aboneye bu bilgi, hizmetin satın alınmasından Ã¶nce verilecek.

KDH’ye iliÅŸkin abonelik veya tekil içerik satın alınması iÅŸlemlerinde kullanılan tüm yöntemler için geçerli olmak üzere abonenin ilgili reklam/tanıtım/hizmet sunum sayfasını, ekranını ve mesajını, ek bir iÅŸlem yapmadan ve hizmet satın almadan kapatmasına ve tüketicinin hizmeti satın almak istememesi yönündeki iradesini kolayca gerçekleÅŸtirebilmesine imkan saÄŸlanacak.

Abonelik iptali ücretsiz olacak 

KDH aboneliklerine iliÅŸkin iptal talepler, en geç müteakip yenilenme tarihine kadar yerine getirilecek. KDH’nin baÅŸlatılması/sonlandırılmasıyla tekil içerik satın alınması sürecinde abonelere yapılacak bilgilendirme ve onaya iliÅŸkin iÅŸlemler ücretsiz saÄŸlanacak. 

Söz konusu hizmete aboneliÄŸinin baÅŸlatılmasını müteakip bir sonraki yenilenme tarihine kadar hizmetten faydalanılmaması ve aboneliÄŸin iptal edilmek istenmesi durumunda tüketiciye herhangi bir ücret yansıtılamayacak. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo