Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜİK’E KIZDILAR BORDROLARI YAKTILAR

TÜİK’E KIZDILAR BORDROLARI YAKTILAR

PİNPON TOPU, ÖRDEK ETİ, DEVE ETİ...


Karadeniz Ereğli’de, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını öne süren KESK ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası üyesi bir gurup, maaş bordrolarını yaktı.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) temsilcisi Pınar Akbaş,  KESK tarafından Zonguldak ile paralel olarak Eğitim Sen Ereğli temsilciliğinde yaptığı açıklamada, enflasyon rakamları konusunda TÜİK’i eleştirdi, açıklanan rakamların doğru olmadığını iddia etti.
TÜİK’i, Türkiye’yi mutluluk sırlamasında 145 ülke içinden sadece Tunus, Yemen ve Afganistan’ın önünde 142. sırada gösteren uluslararası araştırmayı elinin tersi ile iterek ülkede mutluluk oranını yüzde 58 göstermekle eleştiren Akbaş, özekle şunları kaydetti:

PİNPON TOPU, ÖRDEK ETİ, DEVE ETİ…
“Dünyanın neresinde olursa olsun çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli artarken, resmi enflasyon rakamlarının sürekli düşmesi mümkün değildir.
Buna rağmen TÜİK,  Türkiye’de hayat pahalılığının, döviz kurunun, faizlerin rekor üstüne rekor kırdığı bir ortamda enflasyonun düştüğünü iddia etmiş, emekçilerin temel tüketim ve ihtiyaç maddelerinde yaşanan gerçek enflasyon en az yüzde 50 civarında olmasına rağmen ne yapıp edip resmi enflasyonu yüzde 20,3’te tutmayı başarmıştır.
Bu TÜİK’in ilk başarısı değildir. Aynı TÜİK daha önce enflasyon hesaplama sepetine yazın soba borusu ve patinaj zincirini, kışın mayoyu ve bikiniyi ekleme başarısı göstermiştir. Pinpon topu, ördek eti, deve eti gibi ürünlerin enflasyon sepetine eklenmesini  ‘ağırlıklarını çok düşük tutuyoruz’  diyerek savunabilmiştir.
Yine enflasyon hesabında dar gelirlilerin, emekçi kesimlerin en yüksek oranda harcama yaptığı gıda ürünlerinin ağırlığını 2011 den bugüne 4.57 puan aşağı çekme başarısı da TÜİK’e aittir. Ülkemizi mutluluk sırlamasında 145 ülke içinden sadece Tunus, Yemen ve Afganistan’ın önünde 142. sırada gösteren uluslararası araştırmayı elinin tersi ile iterek yüzde 58’mizin mutlu olduğunu ilan eden, böylece bizi çekemeyen ecnebilere misliyle karşılık veren de aynı TÜİK’tir.

TALEPLERİNİ İLETTİLER
Maaşlarımızda hedeflenen enflasyon oranında değil, yaşanan gerçek enflasyon oranında, satın alma gücümüzdeki azalma ve ekonomik büyüme oranları dikkate alınarak artış yapılmalıdır.
Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, ekmek, toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar tamamen geri alınmalı, temel tüketim ürünlerine hiçbir şekilde zam yapılmamalıdır. Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine ve vergi dilimi soygununa son verilmelidir. Toplumsal yararı, vergide ve gelir dağılımında adaleti sağlayan, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı, emekten yana,  katılımcı, şeffaf, hesap verebilir demokratik bir bütçe hayata geçirilmelidir.
OHAL KHK’leri ile herhangi bir hukuki delil ve mahkeme kararı olmadan işinden ekmeğinden edilen tüm kamu emekçileri işine iade edilmelidir. Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen her türlü güvencesiz istihdam tipine ve esnek çalışma, performans gibi güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmelidir.
Kariyer ve liyakati yok edip torpilin kapısını sonuna kadar açan mülakat, sözlü sınav ve güvenlik araştırması-arşiv kaydına son verilmeli, herkese güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmalıdır. Tüm kamu emekçilerini kapsayan, adil bir ek gösterge sistemi hayata geçirilmelidir.”

MAAŞ BORDROLARINI YAKTILAR
Açıklamanın ardından toplantıya katılan KESK ve Eğitim Sen üyeleri tarafından enflasyonu ve Hükumetin memur ve dar gelirlilere yönelik ücret politikalarını protesto etmek amacıyla maaş bordrolarını yaktılar.

 

TÜİK’E KIZDILAR BORDROLARI YAKTILAR

PİNPON TOPU, ÖRDEK ETİ, DEVE ETİ...

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo