13 o C Kdz. Ereğli

TÜBİTAK PROJESİNE DOĞA DAMGASI !.

Kdz. Ereğli Doğa Kolejinden bir başarı daha .

Eğitim 4 yıl 2 ay 4 gün 23 saat 15 dakika önce 1921

Haberi Paylaşın

Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Bölge Sergisine katılma başarısı elde ederek ilçemizi ve ilimizi Ankara'da temsil eden, Karadeniz Ereğli Doğa Koleji, bu yıl da 51.si düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına bir kez daha katılma başarısı gösterdi.

Doğüa Koleji 10. sınıf öğrencileri Azra Senay Özertuğrul ve İsmail Gökil Üstün'ün, Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal danışmanlığında hazırladığı "MAVİ VATAN'IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR" adlı proje, birçok projenin yarıştığı ilk aşamayı geçerek Ankara Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.

Kolej , 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde düzenlenecek bölge sergisinde yarışacak olan "MAVİ VATAN'IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR" projesi başarılı olursa Nisan ayında düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Proje kapsamında Kurtuluş Savaşı'nın çok önemli bir ayağı olan Karadeniz'deki lojistik faaliyetleri, Gazi Alemdar Gemisi'nin yaşadığı Kurtuluş Savaşı'nın tek deniz savaşı olan "Alemdar Olayı", bu savaşta verilen Kurtuluş Savaşı'nın tek deniz şehidi Rizeli Recep Kahya ayrıca Kurtuluş Savaşı'nda Karadeniz'deki, Kahraman Türk Denizcileri anlatılmış ve özellikle Milli Mücadele'nin bu çok önemli boyutunun ders kitaplarında yer alması gerektiği vurgulandı.

Proje çalışmasını hazırlayan Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal ile öğrencileri Azra Senay Özertuğrul ve İsmail Gökil Üstün, Gazi Alemdar Gemisi'nin ulusal düzeyde bilinirliğini attırmak ayrıca Gazi Alemdar'ın hak ettiği İstiklal Madalyası'na kavuşması adına bir adım atmak amacıyla katılacakları 9-12 Mart tarihleri arasındaki, Ankara Bölge Sergisine tüm halkı davet etti.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 11 saat 51 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 13 saat 3 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 7 saat 8 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 6 saat 42 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 4 saat 21 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 57 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 11 saat 25 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 5 saat 13 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
4 gün 9 saat 4 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
5 saat 32 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !