Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜBİTAK PROJESİNE DOĞA DAMGASI !.

TÃœBÄ°TAK PROJESÄ°NE DOÄžA DAMGASI !.

Kdz. Ereğli Doğa Kolejinden bir başarı daha .


Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK Bölge Sergisine katılma başarısı elde ederek ilçemizi ve ilimizi Ankara'da temsil eden, Karadeniz Ereğli Doğa Koleji, bu yıl da 51.si düzenlenecek olan TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına bir kez daha katılma başarısı gösterdi.

Doğüa Koleji 10. sınıf öğrencileri Azra Senay ÖzertuÄŸrul ve Ä°smail Gökil Ãœstün'ün,  Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal danışmanlığında hazırladığı "MAVÄ° VATAN'IN GAZÄ° GEMÄ°SÄ° ALEMDAR" adlı proje, birçok projenin yarıştığı ilk aÅŸamayı geçerek Ankara Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.

Kolej , 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde düzenlenecek bölge sergisinde yarışacak olan "MAVİ VATAN'IN GAZİ GEMİSİ ALEMDAR" projesi başarılı olursa Nisan ayında düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

 Proje kapsamında KurtuluÅŸ Savaşı'nın çok önemli bir ayağı olan Karadeniz'deki lojistik faaliyetleri, Gazi Alemdar Gemisi'nin yaÅŸadığı KurtuluÅŸ Savaşı'nın tek deniz savaşı olan "Alemdar Olayı", bu savaÅŸta verilen KurtuluÅŸ Savaşı'nın tek deniz ÅŸehidi Rizeli Recep Kahya ayrıca KurtuluÅŸ Savaşı'nda Karadeniz'deki,  Kahraman Türk Denizcileri anlatılmış ve özellikle Milli Mücadele'nin bu çok önemli boyutunun ders kitaplarında yer alması gerektiÄŸi vurgulandı.

 Proje çalışmasını hazırlayan Tarih Öğretmeni Volkan Çelikdal ile öğrencileri Azra Senay ÖzertuÄŸrul ve Ä°smail Gökil Ãœstün, Gazi Alemdar Gemisi'nin ulusal düzeyde bilinirliÄŸini attırmak ayrıca Gazi Alemdar'ın hak ettiÄŸi Ä°stiklal Madalyası'na kavuÅŸması adına bir adım atmak amacıyla katılacakları 9-12 Mart tarihleri arasındaki, Ankara Bölge Sergisine tüm halkı davet etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo