Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TTK’YA SUÇ DUYURUSU!..

TTK’YA SUÇ DUYURUSU!..

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 12 eski hükümlü için yapılan kura çekiminde, altı topta iki ayrı numara tespit edilmesi olayıyla ilgili, Zonguldak 2. Noteri ve TTK Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Zonguldak Adliyesi’ne gelen eski hükümlüler, haksızlığa uÄŸradıklarını öne sürerek, Zonguldak 2. Noteri ve TTK Genel Müdürlüğü hakkında, "görevi kötüye kullanma", "görevi ihmal" ve "resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Eski hükümlüler adına açıklama yapan Kemal Kılıç, ÅŸikayet dilekçelerini Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına sunduklarını belirterek, "Geçen hafta yapılan ÅŸoför alımı kuralarında bazı toplarda iki ayrı rakam olduÄŸu için kura çekiliÅŸi iptal oldu. Biz de yasal olarak hem kendimizin hem de ismi kurada çıkan arkadaÅŸların haklarını aramak adına adliyeye geldik" diye konuÅŸtu.

Dilekçelerini sunan grup daha sonra adliyeden ayrıldı.

TTK’da istihdam edilecek ÅŸoför, meydan işçisi ve iÅŸ makinesi operatörü olmak üzere eski hükümlüler arasında 9 Mart’ta kura çekimine baÅŸlanmış, altı topta iki ayrı numara bulunduÄŸunun belirlenmesi sonucu çıkan tartışmayla kura iptal edilmiÅŸti.

TTK Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, daha önceki yıllarda her iki tarafına aynı numaralar yapıştırılmak suretiyle hazırlanlanan topların, zaman içerisinde bazı numaraların yapışkanlık özelliÄŸini kaybedip düşmesi sonucunda hatalı topların ortaya çıktığı belirtilmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo