Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TTK’DA TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI!..

TTK’DA TOPLU SÖZLEÅžME Ä°MZALANDI!..

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumunda (TTK) çalışan yaklaşık 9 bin işçiyi ilgilendiren 26. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi imzalandı. 

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu adına, Kamu Ä°ÅŸletmeleri Ä°ÅŸverenleri Sendikası (Kamu-Ä°ÅŸ) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) arasında yürütülen ve 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan sözleÅŸmede anlaÅŸmaya varılması dolayısıyla kurumun konferans salonunda imza töreni düzenlendi. 

 TTK Genel Müdürü Burhan Ä°nan, burada yaptığı konuÅŸmada, çetin müzakereler sonucu saygı ve sevgiyi kaybetmeden toplu sözleÅŸme görüşmelerini sonuçlandırdıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

SözleÅŸmenin kurum ve çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulunan Ä°nan, "SözleÅŸmeyle işçilere mevcut haklarının yanında yeni kazanımlar da elde etti. ArkadaÅŸlarımızın aldıkları maaÅŸların bereketli olmasını diliyorum. SözleÅŸme 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceÄŸi için arada oluÅŸan farkları, 28 AÄŸustos’ta ödeyeceÄŸiz" diye konuÅŸtu. 

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de maden işçileri adına her yönüyle savunabilecekleri bir sözleşme yapamadıklarını belirterek, "Özellikle aynı işi yapan ve farklı ücret alan arkadaşlarımızın sorunları devam ediyor. İnşallah bir dahaki sefere bu sorunu da çözeceğiz. Ama bütünü itibariyle baktığımızda son yılların en iyi sözleşmesini imzaladığımıza inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat ise son yılların en güzel sözleşmesini imzaladıklarını, verimli ve iş kazasız bir üretim beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından TTK Genel Müdürü İnan, GMİS Genel Başkanı Demirci ve Kamu-İş Genel Sekreteri Polat, toplu sözleşmeyi imza altına aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo