Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TSO SEÇİMLERİ 1 EKİM'DE !

TSO SEÇİMLERİ 1 EKİM'DE !

TSO Başkanı Arslan Keleş basın toplantısı düzenledi.


EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, Odanın organ seçimlerinin 1 Ekim’de yapılması istemiyle Ä°lçe seçim Kurulu’na müracaatta bulunduklarını bildirdi.

KeleÅŸ EreÄŸli TSO Hizmet binasındaki YaÅŸar Tetiker Salonu’nda gerçekleÅŸtirdiÄŸi basın toplantısında, seçim süreci ile ilgili bilgiler aktardı.

İlçe seçim kurulunun değerlendirmesi ardından seçimin yapılacağı yerin belirleneceğini anlatan Keleş, şunları söyledi.

SÜREÇTE ÇOK İŞLER YAPTIK

“Dört yıl önce göreve geldiÄŸimiz zaman ÅŸehrin dokusunu bilen bu ÅŸehirde yaÅŸayan, nefes alan, istihdam yaratan insanlarla birlikte kurmuÅŸ olduÄŸumuz meclisimiz ve yönetim kurulumuz ile birlikte, bugüne kadar bu ÅŸehrin ihtiyaçlarını öncelik aldık. Bunun içerisinde kiÅŸisel yada belli bir menfaat gruba yönelik bir çalışmamız olmadı. Åžehrin genelini ilgilendiren konularla ilgili olarak ÅŸehrin seçilmiÅŸleriyle ve atanmışlarıyla bir arada çalıştık. Bu süreçte çok iyi iÅŸler yaptık ve bugüne kadar hiç konuÅŸulmayan konuları dile getirdik. Akabinde de bunlarla ilgili somut geliÅŸmeler kaydetti. Elbette EreÄŸli TSO’nun elinde 2650 üyesinden almış olduÄŸu muhteÅŸem bir güç var. Bu gücü hep arkamızda hissettik ama iÅŸ yapmak için Vali, Kaymakam, milletvekili, belediye baÅŸkanı ve bürokratlar; hepsine ihtiyacınız var. Buradan öncelikle Zonguldak’ın 5 milletvekiline de teÅŸekkür etmek istiyorum. Kapımız bölgemizin milletvekillerine kapımız hep açık oldu. Tüm milletvekillerimizi odamızda ağırladık ve ilçenin sorunlarını dile getirdik, çözüm önerilerimizi sunduk ve ortak paydada buluÅŸtuk. 5 milletvekilimiz de bize her anlamda katkı saÄŸladı. Bizler 4 yılda bir seçiliyoruz ama atanmışlarda böyle bir durum söz konusu deÄŸil, sıkça deÄŸiÅŸebiliyorlar. Bunun yanı sıra yaÅŸadığımız pandemi olumsuzluÄŸuna raÄŸmen ÅŸehrin ekonomisini geliÅŸtirecek, sosyal dokusuna renk katabilecek, ÅŸehri bir adım öteye taşıyacak projeler peÅŸinde koÅŸtuk. Bu sürede kiÅŸisel çıkarlara yönelik hiçbir firiÅŸim ve çaba içinde de bulunmadık. Hiç kimse ile de kavgamız yok. Çünkü kiÅŸisel olarak Oda baÅŸkanlığı yapmıyoruz. Yönetim olarak egolarımızdan ayrı vaziyette bu ÅŸehre faydalı olmaya çalışıyoruz. Herkes ile sürdürülebilir iyi iliÅŸkiler kurmak üzere hayatımızı planladık ve bu doÄŸrultuda da çalışıyoruz”

TEKRAR SEÇİME ADAYIZ

Oda olarak seçim sürecine girildiğini de hatırlatan Keleş, şöyle dedi:

“Seçme ve seçilme herkesin en doÄŸal hakkı. Kimsenin hakkına saygısızlık edecek bir tutum ve davranış içinde olamayız. Odamızda da seçme ve seçilme hakkı tüzüğümüzde belirlenmiÅŸtir. Bugün itibarı ile seçime bir ay kaldı. ArkadaÅŸlarımızla birlikte tekrar seçime adayız. Çok daha güçlü, yeni, genç ağırlıklı, bünyesinde kadın olan, ÅŸehrin her katmanını kapsayan bir organizasyon içerisindeyiz. Buradan ÅŸunun da sözünü vermek istiyorum. 2650 üyemiz olması dolayısıyla 7 meslek komitesi sayımız çok az. Bu sayıyı arttırmak bizim elimizde, Fakat gireceÄŸimiz seçim periyodunda yanlış anlaşılmalara neden olmamak üzere komite artırımı yapmayacağız. Göreve seçileceÄŸimiz 2 Ekim’den itibaren ise tekrar bu süreci gözden geçireceÄŸiz.”

EN ÖNEMLİ KONU İSTİHDAM

Ereğli TSO başkanı Arslan Keleş İlçenin önemli konuları olduğuna değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Karadeniz EreÄŸli’de en önemli konu istihdam. Karadeniz EreÄŸli sanayisi, tersanesi ile güçlü; turizm potansiyeli de olan ama pek ortaya çıkmamış bir kenttir. Yaklaşık 180 bin nüfusuyla, 33 bin öğrencisi ile Zonguldak’a vermiÅŸ olduÄŸu yüzde 40-45’lik vergi oranı ile Ä°l genelinin her anlamda 3’e birinden biraz daha fazlası olan en önemli yerleÅŸkesi. Temsil ve paylaşımda Karadeniz EreÄŸli hak ettiÄŸini alamıyor. Karadeniz EreÄŸli’nin, mecliste çoÄŸunluÄŸu olan partilerden seçilecek sıralarda EreÄŸli’de yaÅŸayan milletvekili olması lazım. Elbette ÅŸu anda 5 milletvekilimiz ile de uyum içerisinde çalışıyoruz ve katkı alıyor ama EreÄŸli’den bir milletvekilimiz olursa iÅŸlerimizi daha kolay yürüyeceÄŸine inanıyoruz.

EreÄŸli’de sermaye birikim ve müteÅŸebbis var. Karadeniz EreÄŸli’de artık 2. Organize Sanayi bölgesi (OSB) kurma çalışmaları hızla yürüyor. Burada yaklaşık 4 bin istihdam saÄŸlanacak. Tersaneler bölgesindeki 2 firmamızın tapu sorunları çözüldüğünden iÅŸ hacimleri de arttı. Çalışan sayısı 1500’e yaklaÅŸtı. Ayrıca artık Askeri gemi ihalelerine de girebiliyorlar. Yine, Zonguldak bölgesinde olmayan ÅŸekliyle  Alaplı’dan 2 mil açıktan baÅŸlamak üzere denizden Akçakoca sınırına kadar olan bölgede kafes balıkçılığı oluÅŸturma çalışmalarında önemli yol kat ettik. YaÅŸadığımız ÅŸehri seven ve denizi kullanan kiÅŸiler olarak da, kimsenin yaÅŸam alanına rahatsızlık vermeden, bir taraftan da ülkenin katma deÄŸerine katkı saÄŸlayacak iÅŸlerin peÅŸinde koÅŸuyoruz. Bunu yapmak durumdayız çünkü yarın çocuklarımız bize hesap sorar.

5 ODA ORTAK HAREKETTE

Zonguldak’taki TSO’lar olarak ortak hareket ettiklerine dikkat çeken KeleÅŸ, “bir taraftan da ticare ve akrabalık iliÅŸkilerimiz olan Alaplı ASO ile EreÄŸli TSO hemen hemen bir biri ile örtüşüyor. Alaplı TSO ile de ortak akıl ile projeler üretiyoruz. Kafes Balıkçılığı ile de Alaplı il ebirlikte hareket ediyoruz. Bu halkayı, bu ÅŸehri büyütmemiz lazım. Bu ÅŸehri kiÅŸisel hırs ve egolardan arındırmamız lazım. Bu ÅŸehirde kavgaya son veremiz lazım. Kavga edecek kimse bulamayınca kendi kendi ile kavga eden insanlardan bu ÅŸehri kurtarmamız lazım. Biz, ortak akılda büyük iÅŸler yapmak durumundayız” dedi.

MÃœTHÄ°Åž EKÄ°P KURUYORUZ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan EreÄŸli TSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ, yeni döneme iliÅŸkin oluÅŸturacakları ekibe iliÅŸkin ise “Çok kalabalığız. FotoÄŸraf karelerine sığmakta dahi güçlük çekeceÄŸiz. Gerçekten güçlü, gayretli, müthiÅŸ bir ekip kuruyoruz. AkÅŸamları bir araya gelerek toplantılarımızı yapıyoruz. Tabi ki ciddiye alınması gereken bir seçime giriyoruz. ArkadaÅŸlarıma da gayretlerinden dolayı teÅŸekkür ediyorum. Allah nasip ederse, bundan sonraki tüm meclis toplantılarımızda komite üyelerimizle beraber yapacağız. EreÄŸli’nin sorunları konuÅŸulsun, biz de notlarımızı alıp takibini yaparak gerekli yerlere ileteceÄŸiz. Dönemimizde yapılan güzel geliÅŸmelerde baÅŸarı yönetim ve meclisimizin, baÅŸarısızlık benimdir” diye konuÅŸtu.

KeleÅŸ, ilçede kurulması planlanan Bülent Ecevit Ãœniversitesi Karadeniz EreÄŸli Kampüsü’nün de çalışmalarının sürdüğünü, bu konuda kimsenin endiÅŸe etmemesi gerektiÄŸini sözlerine ekledi.

Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Tasin Tanyıldız, Ereğli TSO Meclis Başkan Vekili Taha Kuyumcuoğlu ile bazı yönetim ve meclis üyelerinin de katıldığı toplantının ardından basın mensuplarına Ereğli pidesi, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo