Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TREN KAZASINDA YARALI KURTARMA..

TREN KAZASINDA YARALI KURTARMA..

Zonguldak’ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve saÄŸlık ekipleri, düzenlenen tatbikatta, meydana gelen tren kazasında yaralananları temsili olarak kurtardı.Tatbikatı gerçek sanan bazı vatandaÅŸlar ilk yardım ekiplerine yardım etmesinin yanı sıra senaryo gereÄŸi kazazedelerin yakınlarının saÄŸlık ekipleri, basın mensupları ile makiniste saldırmak istemesi ilginç görüntüler oluÅŸturdu

 Zonguldak’ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile saÄŸlık personeli ve yakınlarının katılımıyla "tren kazasında yaralı kurtarma" tatbikatı yaptı.

MeÅŸrutiyet Mahallesi Uzunmehmet Caddesi’ndeki tatbikta, senaryo gereÄŸi, Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu’na ait lokomotifin bir otomobile çarpması sonucu kaza ihbarı sonrasında olay yerine sevk edilen ekipler, arama-kurtarma ve yaralılara ilk müdahaleyi gerçekleÅŸtirdi. Temsili olarak araçtaki yaralılar, gerekli müdahalelerin ardından hastanelere sevk edildi. Tatbikatta, yaralı gibi davranan saÄŸlık personelinin yakınlarının performansları gerçeÄŸi aratmadı.

İl Sağlık Müdür Yardmcısı Emre Karaahmetoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belli periyotlarda tatbikatlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kentte olma ihtimali yüksek bir tren kazası tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatta 15 kişilik ekibimizin yanı sıra sağlık personelimizin yakınlarıyla tatbikat düzenledik. Başarılı bir tatbikat oldu. Tatbikatımız oldukça gerçekçi oldu" diye konuştu.

 

VatandaÅŸların tatbikatı gerçek zannederek kendilerine yardım etmeye çalıştığını ifade eden KaraahmetoÄŸlu, "VatandaÅŸlarımızın duyarlı olması çok güzel. Bu tip olaylarda vatandaÅŸlarımızdan ricamız 112’yi aramalarıdır. Olaya müdahale eden arkadaÅŸlarımıza engel olmayacak ÅŸekilde uygun bir yerde durmalarıdır" dedi.

-Vatandaşların tepkisi-

Bu arada, tatbikatı gerçek sanan bazı vatandaşlar ilk yardım ekiplerine yardım etmesinin yanı sıra senaryo gereği kazazedelerin yakınlarının sağlık ekipleri, basın mensupları ile makiniste saldırmak istemesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Bazı vatandaşlar, araçlarından inerek sağlık görevlilerinin kazazedelere neden müdahale etmediklerine anlam veremediklerini ve kendilerinin yardım etmek için araçlarından indiklerini belirtti. Bir vatandaşın aracından inerek kazazedeleri kontrol etmesinin ardından yanındaki arkadaşına, "kaza yapanlar bizimkiler" değil şeklinde konuşması üzerine olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Bazı vatandaşların ise tatbikatı gerçek zannederek cep telefonlarıyla fotoğraf çektiği görüldü.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo