13 o C Kdz. Ereğli

Trafik kuralları Eğitimi başladı

Gündem 7 yıl 1 ay 3 gün 6 saat 11 dakika önce 819

Haberi Paylaşın

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu arasında yapılan protokol kapsamında Ereğli’de okul öncesi ve İlkokul Öğrencilerine trafik eğitimi verilmeye başlandı. Kdz. Ereğli İlçesinde okul öncesi ve İlkokul öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Nimet İlkokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ünsal Demir ,Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Yunus Emre Özdemir,Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, daire müdürleri öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim kurumları genel müdürlüğü ile sürücü eğitimleri Konfederasyonu (TÜSEKON) işbirliğinde hazırlanan protokol gereği ilk eğitimlerine Nimet İlkokulunda başladıklarını söyledi.

Öğrencilere küçük yaşta trafik kurallarının öğretilmesi halinde kazaların büyük oranda önlenmesinin mümkün olacağını ifade eden korkmaz; “Bu sebeple, okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrencilere trafik bilincinin kazandırılması gerekmektedir, Erken yaşlarda başlayan eğitimin ilerleyen yaşlarda verilecek eğitimden daha etkili ve kalıcı olduğu gerçektir. Trafik Eğitimi ile yetişen okul öncesi ve ilkokul öğrencileri hem aile bireyleri üzerinde trafik bilincinin yerleşmesi, hemde toplamda trafik kültürünün oluşturulmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Konuşmanın ardından İlçede faaliyet gösteren Sürücü Kursu Öğretmenleri tarafından Öğrencilere Slayt eşliğinde trafik kuralları anlatıldı.

(Ereğli FM Haber Merkezi )

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 10 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 1 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 8 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 5 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 3 saat 16 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 23 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 10 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 7 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI