Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“HİÇBİR CAMİAYLA SORUNUMUZ YOK”

“HİÇBÄ°R CAMÄ°AYLA SORUNUMUZ YOK”

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, hiçbir kulüple ve camiayla sorunları olmadığını, sadece Fenerbahçe ile sorunlar yaşadıklarını söyledi.

EreÄŸli’de Trabzonspor Taraftarlar DerneÄŸi’ni ziyaret eden Abdi Serdar Ãœstünsalih’i, burada Galatasaray, Fenerbahçe ve BeÅŸiktaÅŸ’ın taraftar derneklerinin baÅŸkanları da karşılamaya geldi.

Ziyaret sırasında AA muhabirine açıklamada bulunan Üstünsalih, rakip kulüplerin ilçede bulunan taraftar dernek başkanlarının da kendisini karşılamasını çok olumlu bulduğunu belirtirken, "Bizim Trabzonspor olarak hiçbir camiayla sorunumuz yok. Bizi bir Fenerbahçe üzmüştür" dedi.

Fenerbahçe camiasının kendilerine diğer kulüplere göre daha yakın olduğunu kaydeden Üstün Salih, şunları söyledi:

"Trabzon’da 1986 yılına kadar Fenerbahçe Spor Kulübü DerneÄŸi vardı. Benim gençlik dönemimde de vardı ve ÅŸimdi kapandı. Şükrü SaracoÄŸlu Stadı’nda bizi resmen öldürüyorlardı. Hiçbir tahrik yok. Ben de oradaydım. Maç bitti, dışarıya çıktık. Aramızda, ’renk vermeyeceÄŸiz, tahrik etmeyeceÄŸiz, bakmayacağız’ diye karar aldık. Biz 15 yönetici indik aÅŸağıya, bir taÅŸlar geliyor, aklınız hayaliniz durur. Organize olmuÅŸlar, bizi öldürecekler. Ben 53 yaşındayım, bugüne kadar yemediÄŸim gazı yedim. Takımı oraya sahipsiz mi göndereceÄŸiz. Bir yöneticinin yaptığı hatayı camialara mal etmek doÄŸru deÄŸil."

EreÄŸli  Fenerbahçe Taraftarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Serdar Özbek’in, kulüp yöneticilerinin birbirleriyle sataÅŸmalarının, taraftarları huzursuz ettiÄŸi, bu doÄŸrultuda yöneticilerin daha duyarlı olmaları gerektiÄŸi ÅŸeklindeki konuÅŸması üzerine Ãœstünsalih, "Bu çekiÅŸmenin sonu yok. Her iki tarafa da zarar veriyor. Bunun bir ÅŸekilde bitiyor olması lazım. Ama hukuki haklarımız saklı kalmak ÅŸartıyla. Tahrik edici, camiaları karşı karşıya getirecek davranışlardan vazgeçmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

 

- "Futbol endüstrisinin getirdiği bir erozyon var"

Sporun temelde dostluk ve barış olduÄŸunu dile getiren bordo-mavili yönetici, "Ä°ÅŸin içine futbol endüstrisi giriyor. Onun meydana getirmiÅŸ olduÄŸu erozyon, rekabet ve çekiÅŸmeden dolayı bir sürü ÅŸeyler oluyor. Türkiye’de örnek teÅŸkil edilecek bir olayı EreÄŸli’nin baÅŸlatıyor olması güzel" ifadelerini kullandı.

Dört büyük kulübün taraftar derneklerinin EreÄŸli’de bir araya gelebildiÄŸine dikkati çeken Ãœstünsalih, "ArkadaÅŸlarımız burada ’renklerin kardeÅŸliÄŸi’ adı altında organizasyonlar yapmışlar. Esasında spor böyle olmalı. Olayı şölen havasına sokan EreÄŸli’deki taraftarlar derneÄŸinin her bir üyesine teÅŸekkür ediyorum. Bizim gönlümüzün arzu ettiÄŸi, beklediÄŸimiz bir organizasyon yapmışlar. Helal olsun diyorum" ÅŸeklinde görüş belirtti.

Öte yandan, "Adalet, herkes için adalettir" anlayışını savunduklarını aktaran Ãœstünsalih, "Herkes yıl boyunca emek sarf ediyor, alın teri döküyor ve sahaya çıkıyor. Sahada kim iyiyse, o kazansın. Kaybeden biz de olabiliriz. Bugün taraftar kavramına bakıyorsunuz, artık ÅŸehirleri aÅŸmış. Trabzon’daki Trabzonsporluluk ile buradaki, Afrika’daki, Moskova’daki arasında hiçbir fark yok. Herkesin ciÄŸeri yanıyor" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Abdi Serdar Üstünsalih, görüşmenin sonunda Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık Mercan, Fenerbahçe Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek, Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik ve Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo