13 o C Kdz. Ereğli

TÖRENLER BAŞLADI!.

Gündem 7 yıl 7 ay 18 gün 12 saat 32 dakika önce 1113

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçe Anma Komitesi’nce tertiplenen tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanlığı çelenkleri Anıt’a sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Atatürk Ortaokulu öğrencisi Sıla Sümeyra Özcan, Orhan Seyfi Orhon, “Gazimize” adlı şiiri okudu.


Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, gazilere seslendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletin verdiği unvan ile ilk gazi olduğunu hatılatan Şahin, özetle şunları söyledi:
“Siz, Mustafa Kemal’in yaşayan birer temsilcilerisiniz. Siz, şehitlerimiz ile birlikte, Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Ülkemiz, bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Gaziler günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.”
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen ve Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, buradaki törenin son bulmasının ardından Atatürk Anıtı arkasında bulunan ’şehitler anıtına’ karanfiller bıraktılar.
Gazi ve yakınları ile bazı sivil toplum kuruluşları, siyasiler, vatandaşlar ve öğrencilerin katıldığı tören son buldu.

KABRİSTAN ZİYARETLERİ YAPILACAK
Öte yandan, Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğü’nce, aynı gün 11.00’da, Belen Yeni Mahallesi Mezarlığı’nda bulunan Çanakkale Gazisi Ahmet Kolsuz’un kabrinde ve 11.30’da da Kestaneci Mahallesi Mezarlığı’nda Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kabrinde Kuran-ı Kerim okunacak. Mezarlıklardaki şehit ve merhum gazilerimizin kabirleri de ziyaret edilecek.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 15 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
7 gün 12 saat 16 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 8 saat 43 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
7 gün 7 saat 44 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 2 saat 51 dakika önce ACI HABER
5 gün 22 saat 21 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 23 saat 46 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 3 saat 21 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?