Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÖRENLE KUTLANDI

TÖRENLE KUTLANDI

EreÄŸli’de ’19 Eylül Gaziler Günü’ nedeniyle anma programı düzenlendi.

EreÄŸli Kaymakamlığı Ä°lçe Anma Komitesi’nce Atatürk Anıt’ı önünde düzenlenen törende Karadeniz EreÄŸli Kaymakamlığı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Karadeniz EreÄŸli Belediyesi ve Harp Malulü Gazileri, Åžehit, Dul ve Yetimleri DerneÄŸi ile Türkiye Muharip Gaziler DerneÄŸi çelenkleri bırakıldı. 

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, 3 Türk Bayrağı göndere çekildi.

ÅžAHÄ°N: KANLARIMIZ, BOÅžA AKMAMALIDIR
Muharip Gaziler DerneÄŸi EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Temel Åžahin günün anlamını anlatıcı yaptığı konuÅŸmada, 7 Haziran sonrası artarak baÅŸ gösteren terör saldırılarına dikkat çekti. Türkiye’nin tehdit altında olduÄŸunu belirten Åžahin, şöyle konuÅŸtu:
“Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için can vermekte, topraÄŸa düşmektedir. Terör konusunda, Türk Devleti’nin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröriste ve iÅŸbirlikçilerine kesinlikle müsamaha edilmemeli, silahlı teröre misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Kanlarımız, boÅŸa akmamalıdır.”
Temel Åžahin, bazı kanun ve uygulamalarda ayrımcılığa uÄŸradıklarını da öne sürerek, “bugün, Kore ve Kıbrıs Gazileri, ilgiden, maddi ve manevi destekten yoksunlar. Konunlar da ve uygulamalarda yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir” dedi.

’YUMRUK’ GÄ°BÄ° CÃœMLELER!.

Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen de, yaptığı konuşmada, pek çok kesime mesajlar verdi. Konuşması sırasında, bir ara gözleri dolduğu görülen Demirdüyen, şunları kaydetti:
“Gazilerimize hak ettiÄŸi deÄŸeri vermeliyiz. Çünkü vatanının direÄŸi gaziler, örtüsü ÅŸehitlerimizdir. Bu ülkenin ÅŸehri gazi, meclisi gazi, kurucu lideri gazi, taşı ve toprağı gazidir. Gazilik bizim onurumuz, ÅŸerefimizdir. Ne yazık ki hala ÅŸehitler veriyor, gazi oluyoruz. Ä°sim listelerimiz maalesef artıyor. Bu ülkenin ekmeÄŸini yiyip bu ülkeye ihanet edenler, bilin ki gerekli dersi alacaksınız.
Analar ’vatan saÄŸ olsun’ diyerek acılarını yüreklerine gömüyorlar. Babalar ’mesele vatansa gerisi teferruat’ diyerek metanetini koruyorlar. KardeÅŸleri var; ’ben varım’ diyor. ’Haydi oÄŸul, git ya gazi ol ya ÅŸehit. Vatan için, bayrak için git oÄŸul git’ diyor analar. Onun içindir ki bu millet maÄŸlup olmaz.”

Öte yandan, aynı gün Ä°lçe Müftülüğü’nce düzenlenen program ile Kestaneci Mahallesi mezarlığında Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın ve Belen Yeni Mahallesi Mezarlığı’nda bulunan Çanakkale Gazisi Ahmet Kolsuz’un kabirlerinde Kuran-ı Kerim okutuldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo