Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Kdz. EreÄŸli’de EÄŸitim Hayırseverleri Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz çiftinin kendi adlarını taşıyan okula yaptırdıkları Akıl Oyunları Sınıfı ve Kütüphane düzenlenen törenle açıldı.
Okul Müdürü Fuat Yılmaz, konferans salonunda yaptığı konuşmada hayırseverler Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çiftine her daim okula sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Oğuz çifti adına konuşmayı yapan Nurdan Oğuz ise eşiyle birlikte eğitime yapılan yatırımın en büyük görev olduğunu düşündüklerini söyleyerek şunları kaydetti:
“32 yıl önce eÄŸitim meÅŸalesini yakarak bu yola çıktık. EÄŸitim sevdamız halen devam etmekte. Ä°stedik ki yaptırdığımız okullarda çocuklarımız baÅŸarılı olsunlar, iyi eÄŸitim alsınlar, yaÅŸayarak öğrensinler, bilgiye ulaÅŸabilsinler, vatanımıza ve milletimize faydalı, üretken ve çaÄŸdaÅŸ bireyler olsunlar. Bu amaçla çıktığımız yolda çocuklarımıza daha çok ÅŸeyler kazandırmak istedik. Bu arzumuz bizi burada kütüphanemizi ve akıl oyunları salonumuzu sizlerin huzurunuzda açmak üzere tekrar bir araya getirmiÅŸtir. Bugün bunun heyecanını ve mutluluÄŸunu yaşıyoruz. EmeÄŸi geçen herkese teÅŸekkürlerimizi sunuyoruz.”

ÇORUMLUOÄžLU: “EREÄžLÄ° TAKDÄ°RE ÅžAYAN BÄ°R Ä°LÇE”
Kaymakam Ä°smail ÇorumluoÄŸlu da, hayırseverlerin EreÄŸli’de eÄŸitime yaptıkları katkıya dikkat çektiÄŸi sözlerinde, EreÄŸli’nin bu konuda takdire ÅŸayan bir ilçe olduÄŸunu anlatarak şöyle dedi:
“Son yıllarda özellikle bilgisayar ve biliÅŸim teknolojisinin hayatımıza girmesiyle beraber bizler ve çocuklarımız kütüphaneden, kitap okumaktan uzaklaÅŸtık. EreÄŸli’nin takdire ÅŸayan bir ilçe olduÄŸunu belirtmek istiyorum. Hayırseverleri ve ekonomik faaliyeti olan kiÅŸilerin diÄŸer okullardaki yapmış olduÄŸu yardımlar, yatırımlar son derece önemli. Bu konuda biz ilçe olarak da ÅŸanslıyız. Sadece bu okulda deÄŸil deÄŸiÅŸik alanlarımızda hayırseverlerin yatırımlarını, yatırımlarını ve okullarını görüyoruz. DiÄŸer güzel bir husus da; okulu yaptırmakla kalınmayıp, okulu yaptırdıktan sonraki idamesini saÄŸlamak ayrıca takdire ÅŸayan bir husustur. Nurdan OÄŸuz hanımefendiye ve Ahmet Orhan OÄŸuz beyefendiye ile diÄŸer hayırseverlerimize teÅŸekkür ediyorum.”

BEKTAÅž: “HAYIRSEVERLÄ°K OLGUSUNU EREÄžLÄ°’DE DAHA ÇOK YAÅžIYORUZ”
Toplantının son konuÅŸmasını yapan Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ da hayırsever aileye teÅŸekkürlerini sunarak, “sizlerin eserlerinizle yeni kuÅŸaklarımız büyüyor, sizlerden ilham alıyor ve burada çok özel bir eÄŸitim yuvasında kendilerini geleceÄŸe hazırlıyorlar. Bu büyük çabanın sebebini sizler yaptırdığınız hayırlarla, tesislerle, kurumla siz oluÅŸturdunuz. Sizlere çocuklarımız adına, geleceÄŸimiz adına bu güzel niyetiniz, güzel teÅŸebbüsünüz, güzel eseriniz için teÅŸekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Zonguldak’taki görevine yeni baÅŸladığını hatırlatan BektaÅŸ, merkez ve diÄŸer ilçelere göre EreÄŸli’de hayırseverlik olgusunu daha çok yaÅŸadıklarını belirterek konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:
“Daha öncede burada kültür merkezine gelmiÅŸtik orası da Akın TatoÄŸlu beyin yaptırdığı bir tesisti. Åžimdi de buradayız. Geçen hafta da belediye baÅŸkanımızın yaptırdığı derneklerin açılışındaydık. Gerçi belediye hayırsever sayılmayabilir ama çok öz görevi de olmadığı için onu bu kategoride alabiliriz. Tabi hayırseverlik olgusunun geliÅŸiyor olması, kurumsallaşıyor olması ÅŸehirlerin de geliÅŸmesiyle alakalı bir durum. Bir varlık oluÅŸuyor, bu zenginlik oluÅŸuyor sonra da hayırseverlerimiz bu zenginliklerini diÄŸer hemÅŸerileriyle paylaÅŸmaya ihtiyaç duyuyorlar ve böyle kurumlar ortaya çıkıyor. Bunun da örneklerini EreÄŸli’de görüyor olmaktan gerçekten mutluyum.”

TABLO HEDÄ°YE EDÄ°LDÄ°
KonuÅŸmaların ardından Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ’a OÄŸuz çifti tarafından plaket sunulurken, Manisa’dan getirilen ve Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz ile ailesinin resmedildiÄŸi tablo ise Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ tarafından Nurdan ve Ahmet Orhan OÄŸuz çiftine takdim edildi.
Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ise dinleyicilerden büyük beğeni topladı.
Akıl Oyunları Sınıfı ve Kütüphane’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali BektaÅŸ ve beraberindekiler bir süre içeride gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Törenin sonunda davetlilere ikramlarda bulunuldu.

-KATILIM-
Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo