Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI !

TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI !

Ereğli Belediyesi şirket personeli % 64 zam aldı, zam oranı ikramiye ve sosyal yardımlarla % 167`yi buldu


Kdz Ereğli Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Belediye İş Sendikası arasında, 1 Temmuz 2022 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında geçerli olacak 2 yıllık Toplu Sözleşme Görüşmeleri tamamlandı.

 En düşük işçi ücretine yapılan zam yüzde 64 oldu. 2 olan ikramiye 3’e çıkarıldı. Sosyal yardım, sorumluluk zamları ve ikramiyelerde artış oranı yüzde 100 ile yüzde 167 oranında belirlendi.

 

EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN 128 TL

Buna göre, Belediye şirketinde bugün işe başlayacak bekar, vasıfsız, kıdemsiz bir çalışanın alacağı ücret net 8 bin 128 lira oldu. Toplu sözleşmede sosyal haklarda da iyileştirmeler yapıldı.

Sosyal yardımlara, sorumluluk zamlarına, yakacak, temizlik, eğitim yardımlarına, bayram ikramiyelerine yüzde 100 ile yüzde 167 oranında zam yapıldı. Daimi personel işçilerinin yemek ve sorumluluk zamları da aynı şekilde uygulanacak.

 KURBAN BAYRAMI Ä°KRAMÄ°YESÄ° MAAÅžLA BÄ°RLÄ°KTE YATIRILACAK

11 yevmiye olan 2 ikramiye 3’e çıkarıldı. Kurban Bayramı ikramiyeleri de maaÅŸlarla birlikte bu ay yatırılacak.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, toplu sözleÅŸmenin hayırlı olmasını dileyerek, “Hem daimi işçilerle hem de son iki yıldır ÅŸirketimiz ile yaptığımız sözleÅŸmelerle, her zaman bölgede en iyi ücreti veren bir BaÅŸkan ve belediye olma geleneÄŸini sürdürüyoruz” dedi.

 BÃœTÃœN Ä°MKÂNLARI ZORLADIK. ANANIZIN AK SÃœTÃœ GÄ°BÄ° HELAL OLSUN

Posbıyık ÅŸunları söyledi: “Çalışanlar olarak sosyal ve mali sorunlarınızın farkındayız. Bu nedenle toplu görüşmelerde iÅŸveren temsilcilerime en iyi sonuca varmaları konusunda talimat verdim.

GÖREVİMİZİ EN İŞİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ

Mali konuların zorluÄŸu ortada. Belediyemizin bir bütçesi var. Personel giderleri dahil, EreÄŸli’mizde tüm hizmetleri bu bütçeye göre planlamak durumundayız. Mali disiplin benim için vazgeçilmezdir. Ama işçilerimiz için her zaman olduÄŸu gibi yine mali imkanları sonuna kadar zorladık.

SEKİZ SAAT DİSİPLİNLİ ÇALIŞACAĞIZ

Helal Olsun. Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu paraları büyüklerinize, eÅŸlerinizle birlikte harcamayı Allah size nasip etsin. Hepinize saÄŸlık sıhat versin. Allah yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmesin. Her türlü sıkıntıda yanınızdayız. Ama sizlerden bir tek ricam var; 8 saat disiplinli çalışacağız. EreÄŸli’nin hakkını vereceÄŸiz. Beni halka karşı mahçup etmek istemiyorsanız el birliÄŸiyle EreÄŸli’yi düzelteceÄŸiz. Festivaller güzellikler, yardımlar, etkinlikler, ramazanlarda yardımlar yapıyorsak... Bu sadece benim meselem deÄŸil. Ben liderim sadece sizlerin sayesinde memurların, işçilerin sayesinde oluyor. Biz herÅŸeyi sizlerle beraber yapıyoruz. Belediye çatısı altında hepimiz biriz. Biz aileyiz. Bu aileyi iyi götürmemiz halkımıza en iyi hizmeti yapmamız için aynı duygularla yolumuza devam edeceÄŸiz. Hep birlikte bu iÅŸleri mutlu bir ÅŸekilde sürdüreceÄŸiz. Allah güle güle harcamak nasip etsin diyorum."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo