12 o C Kdz. Ereğli

TOPLANAN İZMARİTLERİ SERGİLEDİLER

Gündem 8 yıl 9 ay 17 gün 8 saat 56 dakika önce 1302

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Mavi Bayraklı Kapuz Plajı’nda görevlilerce kumsaldan toplanan izmaritler, onlarca pet şişenin içine konularak kirliliğe dikkat çekmek için plaj girişinde sergilendi.

Görevliler, genellikle kumsala gömülen ya da plajın farklı bölgelerine atılan sigara izmaritlerini toplayarak pet şişelerin içinde biriktirdi.

Çeşitli boyutlarda yaklaşık 50 pet şişeyi dolduran izmaritler, “Sizin eseriniz, beğendiniz mi? Kumsaldan toplanan atıkların bir kısmıdır" yazılı pankart asılarak vatandaşların dikkatini çekmesi için plaj girişinde oluşturulan platforma konuldu.

Plaj görevlisi Muzaffer Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, her sabah temizlik sırasında kumsaldan izmarit ve çeşitli atıklar topladıklarını söyledi.

Bu durumun Mavi Bayraklı plaja yakışmadığını vurgulayan Kaya, "Duyarlılığı arttırmak ve kirliliğe dikkat etmek için bunları sergilemeye karar verdik. Birkaç günde topladığımız izmaritleri pet şişelere koyduk. Vatandaşlar izmaritlerin çokluğunu görünce şaşırıyorlar. Uygulamayla kumsaldaki kirliliğin azalacağını ve ziyaretçilerin daha hassas davranacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 12 saat 30 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
22 saat 42 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 10 saat 43 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 7 saat 10 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
7 gün 1 saat 36 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 6 saat 11 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 12 saat 4 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 1 saat 18 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 20 saat 48 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 9 saat 37 dakika önce KAZA ; 2 YARALI