parçalı bulutlu 7 o C Kdz. Ereğli

TOK AÇIN HALİNDEN ANLAR MI ?

Komisyon ekmek zammına yapılan itirazı reddetti.

TOK AÇIN HALİNDEN ANLAR MI ?

Gündem 4 yıl 1 ay 11 gün 19 saat 46 dakika önce 2388

Haberi Paylaşın

Zonguldak ve ilçelerinde yapılan ekmek zammının ardından Valiliğin itirazı ile toplanan komisyon zamma yapılan itirazı oy çokluğu ile reddetti. Valilik bu karar üzerine , ticari davaları görmeye yetkili mahkemeye itirazda bulundu.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

“Bilindiği üzere Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Esnaf Odasının hazırladıkları ekmek fiyat tarifesi değişiklik talepleri Ücret Tespit Komisyonunca incelenerek, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulunun 22.02.2021 gün ve 4-1 sayılı toplantısında görüşülerek 24.02.2021 tarihinden geçerli olacak şekilde onaylanarak Valiliğimize bildirilmiştir.

İlgili tarifenin Ticaret Bakanlığının 17.02.2021 tarih ve 61482839sayılı yazı ile “… üretici lehine önemli ölçüde maliyet avantajı sağlanmış olduğu hususu da dikkate alındığında bir kilogram ekmeğin fiyatının 7,50-TL’nin üzerinde olacak şekilde yeni tarifelerin belirlenmesinin bu aşamada uygun olmadığı değerlendirilmektedir. ”denildiğinden iptal edilmesi istemiyle yazılan yazıya, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından olumsuz cevap verilmesinden dolayı 5362 sayılı kanunun 62. Maddesi gereğince itiraz komisyonu oluşturulmuştur.

Ancak Komisyonun 03.03.2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda ekmek fiyat tarifesinin iptal edilmesi talebi itiraz komisyonun tarafından oy çokluğu ile reddedilmiştir.

Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Talebi Hakkında Yönetmeliğin Fiyat tarifelerine itiraz başlıklı altıncı maddesinin 6. Fıkrasında “Komisyon kararına karşı, kararın kendilerine yazılı tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde ilgililer, ticari davaları görmeye yetkili mahkeme nezdinde itirazda bulunabilir. Mahkemenin bu konuda vereceği karar kesindir” denilmektedir.

Bu itibarla söz konusu komisyon kararına itiraz edilmesi, ayrıca itiraz sonuçlanıncaya kadar mevcut tarifenin uygulamasının tedbiren durdurulması için yetkili mahkeme nezdinde talepte bulunulacaktır.”

EN ÇOK OKUNAN

img 4 gün 19 saat 16 dakika önce EVİNDE ÖLÜ BULUNDU
img 3 gün 17 saat 50 dakika önce ALAPLI'DAKİ KAZADA 1'İ AĞIR 3 YARALI
5 gün 17 saat 33 dakika önce TTK'DA İŞE ALIM LİSTESİ BELLİ OLDU
4 gün 10 saat 14 dakika önce İKİ KATLI BİNA ALEVLERE TESLİM OLDU
6 gün 14 saat 32 dakika önce MAZOTA 2.52 TL İNDİRİM, ULAŞIMA % 35 ZAM !
18 saat 33 dakika önce KAMYONET 2 YAYAYA ÇARPTI !
4 gün 19 saat 33 dakika önce BU FOTOĞRAF EREĞLİ'DEN
2 gün 10 saat 50 dakika önce İŞTE MAÇIN GENİŞ ÖZETİ
5 gün 11 saat 22 dakika önce POLİS TEŞKİLATI 180 YAŞINDA