13 o C Kdz. Ereğli

TİS görüşmelerine başlandı!.

Gündem 7 yıl 1 ay 17 gün 1 saat 7 dakika önce 966

Haberi Paylaşın

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Hattat Holding Hema Enerji AŞ Amasra Kömür İşletmesi’nde çalışan işçileri kapsayan 3. Dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinin başladığı bildirildi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİS görüşmesinin ilk oturumu GMİS toplantı salonunda yapıldı. GMİS adına Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu’nun, HEMA AŞ adına Hattat Holding Yönetim Kurulu üyesi Halil Beyanal’ın başkanlık ettiği toplantıda GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, GMİS Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya ve şube yönetim kurulu da hazır bulundu.

GMİS adına konuşan Mutlu, her iki taraf olarak, taleplerin masada çözüme ulaşması temennisinde olduklarını söyledi.Mutlu, "Birbirimizi kırmadan, dökmeden karşılıklı özveri ve anlayış içinde toplu sözleşmemizi bitiririz. Hepimizin amacı çalışanlarımızın alın terinin haklarının verilerek, mutlu, huzurlu bir çalışma ortamı ve aileleri ile yarınlarına güvenle bakan bir yaşam sağlamaktır." dedi.

HEMA Enerji adına konuşan Beyanal da, TİS sözleşmesini karşılıklı anlayış içinde masada imzalamak istediklerini, her ne kadar zorlu talepler olsa da masada anlaşma sağlayacaklarına inandıklarını dile getirdi.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 13 saat 1 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 14 saat 13 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 8 saat 18 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 12 saat 3 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
3 gün 5 saat 31 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 7 saat 52 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 2 saat 7 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 10 saat 14 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 11 saat 21 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 23 saat 25 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !