Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tır kazası sonrası mahalleli yolu kapattı

Tır kazası sonrası mahalleli yolu kapattı

Kdz. Ereğli ilçesinde sac yüklü tırın altında kalan 5 yaşındaki çocuğun ölümünün ardından mahalle sakinleri kazanın yaşandığı yolu trafiğe kapattı.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde sac yüklü tırın altında kalan 5 yaşındaki çocuÄŸun ölümünün ardından mahalle sakinleri kazanın yaÅŸandığı yolu trafiÄŸe kapattı. Mahalle sakinleri geceleyin alternatif yol açılınca dağılmaya ikna oldu. 
Kdz. EreÄŸli ilçesinde dün akÅŸam saatlerinde medyana gelen trafik kazasında yolun karşısındaki çocuk parkına gitmek isteyen 5 yaşındaki Muhammet Ali Çınar isimli çocuk, T.K. (47) idaresindeki 67 TY 925 çekici ve 67 TY 926 dorse plakalı tırın altında kalarak feci ÅŸekilde can verdi. Kaza sonrası Muhammet Ali Çınar’ın ailesi yasa boÄŸulurken mahalle sakinleri ise aynı yerde sürekli kazaların yaÅŸanmasına tepki göstererek Potbaşı Sokak’ta araçlarını ve çöp bidonlarını yolun ortasına çekerek trafiÄŸe kapattı. 

 

Öfkeli kalabalığı Emniyet Müdürü sakinleştirdi
 

Gülüç Deresi kenarında ki eski yolun yeniden trafiÄŸe açılmasını isteyen mahalle sakinleri karayoluna çıkıp eylem yapmak istedi. Öfkeli kalabalığı araya giren Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük sakinleÅŸtirdi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ile AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır’a mahalle sakinlerinin taleplerini ileten Küçük, sorunun çözümü için yoÄŸun çaba gösterdi. Kazanın yaÅŸandığı yere gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu mahalle sakinlerine baÅŸsaÄŸlığı diledi. Kışla Mahallesi Muhtarı Muhammet Demir aynı yolda sürekli kazaların yaÅŸandığını bu günde yine üzücü bir olay yaÅŸadıklarını söyledi. Dere kenarındaki eski yolun yeniden açılmasını ve mahalle arasındaki yolun trafiÄŸe kapatılmasını isteyen Demir “Bizlerin, insanların artık sabrı kalmadı. Ä°nsanların hepsi dolu. Ölen çocuk hepimizin çocuÄŸu. KomÅŸumuz deÄŸil ÅŸu an hepimizin yüreÄŸi yanıyor. Daha bir hafta önce yine burada bir çocuÄŸa araç çarptı. Allah’tan ona bir ÅŸey olmadı, gittim kucağıma kendim aldım. Ama bu çocuÄŸumuzu kucağıma alamadım. Ä°nÅŸallah biz bu gün bu yolu açarız ve mahallemizde bir daha böyle üzücü olaylar yaÅŸanmaz” dedi.
 

Çaturoğlu "Risk alıyorum, eski yol açılacak"
 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu mahalle sakinlerinin ve çocuÄŸunu kaybeden ailenin acısını en iyi kendisinin anladığını dile getirerek, kendisinin de 6 yaşındaki kardeÅŸini trafik kazasında kaybettiÄŸini söyledi. ÇaturoÄŸlu konuÅŸmasında riski üzerine alıp dere kenarındaki eski yolun açılacağını belirterek “Biz durumun hassasiyetine binaen riskte alarak kaymakamımız ve müdürümüzle görüştük, bu akÅŸam bu yolu açacağız” dedi. Mahalle sakinleri Kdz. EreÄŸli Emniyet Müdürü Fahri Küçük’e teÅŸekkür ederek, kaza olduÄŸundan bu yana yanlarında bir tek kendisinin olduÄŸunu ifade etti. Emniyet Müdürü Fahri Küçük’te olay sonrası gerek Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ve gerekse Kaymakam Nazım MadenoÄŸlu’na durumu aktardığını ve kendileri ile hep istiÅŸare halinde olduÄŸunu belirterek, onların emirleri doÄŸrultusunda hareket ettiÄŸini dile getirdi. Mahalle sakinlerinin yanına gelen Gülüç Belediye BaÅŸkanı Gökhan DemirtaÅŸ’ta mahalle arasındaki yolun dubalarla kapatılıp, araç trafiÄŸinin eski yoldan verilebileceÄŸini söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar kendi imkanları ile buldukları kepçe ile daha önce karayolları tarafından kapatılan dere kenarındaki eski yolu yeniden trafiğe açtı. Yolun trafiğe açılması ile birlikte mahalle sakinleri de eylemi sona erdirip evlerine döndü.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo