15 o C Kdz. Ereğli

TIP BAYRAMI ÖZEL YAYINI

Dr. Funda Ketenci, Ereğli FM`in 14 Mart Tıp Bayramı özel yayınına konuk oldu.

Sağlık 2 yıl 1 ay 24 gün 15 saat önce 2602

Haberi Paylaşın

Kdz. Ereğli Anadolu Hastanesi Doktorlarından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Ketenci, Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Âlem programının 14 Mart Tıp Bayramı Özel yayına konuk oldu.

Zonguldak doğumlu olan ve meslekteki 10 yılının 8 yılını geçirdiği Ereğli’de görevine devam eden Ketenci, “İlkokulda okurken doktor değil, çocuk doktoru olacağım derdim. Başkanlarının hayatına dokunmak hedefi ortaokulda daha da bilinçlendi. Bugün bir çocuğun gözündeki ışıltıyı, hastalığı atlatan bir çocuğun anne, babasının mutluluğunu göründüğümde işte bu, iyi ki doktor oldum. ”diyorum.” dedi.

HAYATI ERTELEMEK ZORUNDASINIZ!

Doktorluk mesleğinin zor ve meşakkatli olduğunu aslında bu sürecin Tıp Fakültesini kazanınca başladığını söyleyen Ketenci, “Sürekli hayatı ertelemek zorundasınız. Bu sosyal anlamda zorlu bir süreç. Hayatınız merkezinde işiniz olmak zorunda. Fedakârlık yapan ve bedel ödeyen sadece siz değilsiniz. Eşiniz, çocuğunuz, anne, babanız, çevrenizdeki herkes bu bedeli ödüyor. ”ifadelerini kullandı.

KARŞILIKLI EMPATİ ŞART!

Doktor- hasta ilişkilerinde doktor gibi hasta yada hasta yakınlarının da empati yapması gerektiğini söyleyen Ketenci, doktorların iş yüküne dikkat çekerek, “ Kimse 100 hastaya bakan bir doktorun, 101’inci hastası olmak istemez. İş yükünün revize edilmesi gerekiyor. Biz doktorlar hasta yakınlarının empatisini bekliyoruz. Her şeyden önce doğa üstü güçlerle çalışmıyoruz. Değer ve saygı görmek, daha güvenli bir ortamda çalışmak istiyoruz. “dedi.

AĞIR BEDELLER ÖDENDİ

“Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olduğunda kendimizi değersiz hissediyor, tükenmişlik sendromu ve kaygı yaşıyoruz. “ ifadelerini de kullanan Ketenci , “Fedakârlık yapıyoruz ama can güvenliğiniz yok. Pandemi döneminde en ağır bedeli sağlık çalışanları ödedi. Fiziksel ve psikolojik yük çok ağırdı. “ şeklinde konuştu.

HER ÇOCUKLA BİZDE BÜYÜYORUZ

Zonguldak Tıp Fakültesi Doktorlarında Doç. Dr Mutlu Yüksek’in doğum izninde iken kendisine söylediği “Bir çocuk doktoru anne yada baba olmadığı müddetçe bir yanı eksiktir.” Sözünü anne olduktan sonra ilk nöbette hissettiğini söyleyen Ketenci, “ Mesela o an ,anne olduktan çocuktan önce anne babayı sakinleştirmek gerektiğini öğrendim. Her çocukla bizde büyüyoruz. Ailenin bir parçası gibisiniz. Doktor teyze, doktor abla oluyorsunuz. Çocukların çoğunda doktor fobisi var bel ki ama ağlayarak gelip, bay bay yaparak poliklinikten çıkan çocuğu görmenin mutluluğu bambaşka” dedi.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 6 saat 36 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
21 saat 26 dakika önce EREĞLi'DE ACI OLAY
6 gün 15 saat 4 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 9 saat 12 dakika önce ACI HABER
1 gün 23 saat 26 dakika önce TERSANELER BÖLGESİNDE KAZA ; 6 YARALI
13 saat 1 dakika önce HALK OTOBÜSÜNDEN DÜŞTÜ !
7 gün 4 saat 42 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 6 saat 7 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 9 saat 42 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?