Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’TIKLADIĞINIZ ADRESE DİKKAT EDİN’

’TIKLADIÄžINIZ ADRESE DÄ°KKAT EDÄ°N’

YaÅŸar Ãœniversitesi Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölüm BaÅŸkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, siber suçluların internet kullanıcılarının ilgisini çekmek, sahte sitelere yönlendirmek veya virüslü dosyaları indirmelerini saÄŸlamak için gündemdeki haberleri kullandıklarını söyledi.  

Siber suçluların, internet kullanıcılarının ilgisini çekmek için farklı yöntemler denediÄŸini, tuzak olarak kullanılan bu sitelere tıklandığında sahte sitelere yönlendirildiÄŸini veya virüslü dosyaların cihaza otomatik olarak indirilebildiÄŸini anlatan Koltuksuz, ÅŸunları kaydetti:

"Bilgisayar korsanları, gündemi çok iyi takip ediyor. Gündemde hangi konu varsa ona göre baÅŸlık seçip hareket ediyorlar. Son dönemde ’seçim anketi’, ’IŞİD 50 kiÅŸiyi öldürdü’ gibi merak uyandıran baÅŸlıklı kısaltılmış adresleri, özellikle sosyal medya ya da e-posta yoluyla paylaşıyorlar. Bunları tıklayan kiÅŸiler, hem sahte siteyi paylaÅŸmış oluyor hem de kendi bilgisayarlarına zararlı yazılımları indirebiliyor. Bu nedenle kullanıcıların tıkladıkları adrese dikkat etmeleri gerekiyor. 

Bilgisayar korsanları, ’cryptolocker’ denilen yazılımı çok yaygın kullanıyor. ’Cryptolocker’, sosyal medyada tıklanan ya da e-posta kutusuna gelen ’seçim anketi’ veya ’telefon faturası’ görünümünde eklenti dosyalı bir e-posta ile bulaşıyor. Bilgisayardaki verileri ÅŸifreleyerek kullanılamaz hale getiriyor. Korsanlar, adeta ÅŸantaj yaparak ÅŸifreyi kaldırmak için fidye talep ediyor. EÄŸer istedikleri fidyeyi ödemezseniz tüm bilgilerinizi kaybediyorsunuz." 

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo