13 o C Kdz. Ereğli

TGEV’in TIRI EREĞLİ’DE…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen kısa adı TEGV olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na ait eğitim tırında, öğrencilere eğitim desteği verildiği bildirildi.

Eğitim 6 yıl 6 ay 26 gün 13 saat 47 dakika önce 1005

Haberi Paylaşın

Alınan bilgiye göre, TEGV’in her bir dorsesisi sınıflara dönüştürülen 24 adet tırından “Ateş böceği” adı verilen gezici öğrenim birimi, Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokul’na konuşlandırıldı.
Gezici öğrenim birimi sorumlusu Mustafa Erik, gazetecilere açıklamasında, 2 ila 8. sınıflara uygun içerikler ile aktif bir öğrenme ortamında gönüllülerin desteği ile uygulama yaptıklarını söyledi.
Kapsamlarının Bilişim etkinlikleri yanı sıra Matematik Eğlenerek Öğren, Fen Eğlenerek Öğren, Okuyorum Oynuyorum, Drama Atölyesi, Eğlen Öğren Hijyen etkinliklerinden oluştuğunu anlatan Erik, şöyle dedi:
“TGEV’in Türkiye genelinde 24 adet gezici araçları vardır. Yaklaşık 17 yıldır faaliyet göstermektedir. İlk olarak 99 depreminden sonra araçlar sahaya çıkmıştır. Araçlarımız, halen gelişim aşamasındadır. Tematiğe yönelmeye çalışıyoruz. Bütün eğitimlerimizi tamamen gönüllü desteği ile yürütüyoruz. Temel amacımız öğrencilere verilen mevcut eğimlere destek olmaktır. Tamamen bir sınıf ortamı değil de daha samimi bir ortamda da bu derslerin yapıldığını göstermektir. Ereğli genelindeki ilk ve orta öğretimleri gezeceğiz. Ereğli’de böyle 11 okul var. Burası bittikten sonra başka illere gideceğiz.”

Kışla Mahmut Likoğlu Ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi Arda Şen ise içinde bulunduğu durumdan memnun olduğunu, daha önce görmediği bazı şeyleri öğrendiğini söyledi.

TGEV’in TIRI EREĞLİ’DE…

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 19 saat 20 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 20 saat 32 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 14 saat 37 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 14 saat 11 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 11 saat 50 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 8 saat 26 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
18 saat 54 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 33 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 12 saat 42 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 17 saat 40 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !