Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Teşkilat olarak hazırız

Teşkilat olarak hazırız

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Danışma Meclis Toplantısında referandum çalışmaları ele alındı.
 
CHP’LÄ°LER HAYIR DEMEYÄ° BIRAKSINLAR
 
 
Milletvekili ÇaturoÄŸlu: Asgari hedef yüzde 50’yi geçmektir. Yüzde 50’yi geçemedikten sonra 60-70 de hiçbir anlamı yoktur. Hakikaten CHP çok ballı bir parti. Åžu ülkede hiçbir yapmadan yüzde 25 oyu tutturan baÅŸka bir parti yok. Halka tepeden bakacaksınız, halkın ihtiyaçlarını görmezden geleceksiniz, halka kömürcüler, makarnacılar, gazozcular diyeceksiniz ve halk da size yüzde 25 oy verecek"
 
"Niye CHP’liler havlu atıyorsunuz erkenden? Taksilerin arkasında yazıyor ya ne diyor, ’nazar etme ne olur çalış senin de olur’ Sende nazar etme, sende çalış. Bu millete hakettiÄŸi muameleyi ver, tepeden bakma, gönlünü al, oyunu al CumhurbaÅŸkanı ol. CumhurbaÅŸkanı CHP’li olsun kendilerine bunu tavsiye ediyorum. Hayır demeyi bıraksınlar, hayır cephesinden ayrılsınlar, bu sistemde bir gün CHP’den CumhurbaÅŸkanı çıkaracağız diye bu anayasaya bu deÄŸiÅŸikliÄŸe hep beraber CHP’li kardeÅŸlerimi tüm diyen hayır diyen kitleleri bu anayasaya evet demeye davet ediyorum"
 
 
AK Parti Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanlığı’nın geniÅŸletilmiÅŸ ilçe danışma meclis toplantısı KeleÅŸler Park Otel Konferans Salonunda gerçekleÅŸtirildi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, AK Parti Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, il genel, belediye meclisi üyeleri, belde baÅŸkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda partinin katıldığı toplantıda 16 Nisan tarihinde yapılacak referanduma iliÅŸkin açıklamalarda bulunuldu.
 
"ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK"
Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine ülkenin ihtiyacı olduÄŸunu anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ÅŸunları söyledi: "Bu bir seçim deÄŸil bu bir referandumdur, halk oylamasıdır. Burada yapılacak olan halk oylaması da anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸidir. Anayasa’nın 18 tane maddesinin deÄŸiÅŸtirilmesidir. Bu 18 madde deÄŸiÅŸecek, çift baÅŸlılık ortadan kalkacak. 
 
"HEP PROBLEM OLMUÅžTUR"
Türkiye’de CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri hep problem olmuÅŸtur. 1971’de CumhurbaÅŸkanı seçilirken meclis yanlış yapmasın diye meclisin etrafı abluka altına alınmıştır, akabinde muhtarı verilmiÅŸtir. 1980’de darbe olmuÅŸtur, 2007’ye gelindiÄŸinde emekli bir savcı piyasaya çıkarak o zamana kadar olmayan birÅŸeyi ortaya atmış 367 oy gereklidir demiÅŸtir. Bu Ahmet Necdet Sezer, Demirel, Özal seçilirken de gündeme gelmemiÅŸtir. Ne zaman ki bizim adayımız gündeme geldiÄŸinde 367 dayatıldı, vesayetçi odaklar da bunun arkasına takılmıştır. Bu referandumda iki baÅŸlılık kalkıyor. BaÅŸbakanın bütün yetkileri CumhurbaÅŸkanına geçiyor. Bakanları cumhurbaÅŸkanı kendisi atıyor artık. Kuvvetler ayrılığı zedelenecek diyorlar bu zamana kadar güçler ayrılığı mı olmuÅŸ. Yürütme yargının iÅŸine karışmış. 
 
"ÃœLKEDE 15 YILDIR Ä°STÄ°KRAR VAR"
Vesayetçiler diyor ya hakimiyet kayıtsız ÅŸartsız milletindir diyorlar öyle mi gerçekten bu millet insan yerine konulmuÅŸ mu? Bu memleketin gerçek sahipleri kılık kıyafetinden dolayı baÅŸkente sokulmamış. Sıkıntılar bu sistemde hiçbir zaman bitmez. Ãœlkede 15 yıldır istikrar var ise o da Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kendi ÅŸahsından dolayıdır. Recep Tayyip ErdoÄŸan sizin benim gibi fanidir. Oradaki görev süresi bellidir. Ne zaman gideceÄŸi de belli deÄŸildir. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın gözbebeÄŸi haline gelmiÅŸ, bütün coÄŸrafyanın gözünün olduÄŸu noktadadır. Sistemi kurumsallaÅŸtırmak gerekir. Recep de olsa Ahmet, Fatih de olsa yakalanan bu istikrarın devam etmesi gerekir, onun için evet diyoruz.
 
"ASGARÄ° HEDEF YÃœZDE 50’YÄ° GEÇMEKTÄ°R"
Asgari hedef yüzde 50’yi geçmektir. Yüzde 50’yi geçemedikten sonra 60-70 de hiçbir anlamı yoktur. Hakikaten CHP çok ballı bir parti. Åžu ülkede hiçbir yapmadan yüzde 25 oyu tutturan baÅŸka bir parti yok. Halka tepeden bakacaksınız, halkın ihtiyaçlarını görmezden geleceksiniz, halka kömürcüler, makarnacılar, gazozcular diyeceksiniz ve halk da size yüzde 25 oy verecek. CHP alışmış. 1923’den beri iktidarda kim olursa olsun bir takım kurumları, kurulları ile hep iktidar olmuÅŸ, muktedir olmuÅŸ. Siyasiler iktidar olmuÅŸlar ama muhdedir olamamışlar. Aynen 411 el kaosa kalktı dediler ya geçen başörtü konusunda. Rejim elden gidiyor dediler hep öyle söylediler ÅŸimdi de aynı ÅŸeyi söylediler. Başörtüsü için yapmadıkları çirkeflik kalmadı. Gitti mi? Önce üniversitelerde sonra ilk ve orta okullarda daha sonra kamuda serbest bırakıldı ve en sonunda askeriyede serbest bırakıldı, ne oldu rejim mi elden gitti? Bu millet evvelinden beri birbiri ile kavga etmiyor ki bu vesayetçiler ettiriyor. Bu 18 madde milletin oyundan geçtikten sonra bu vesayetler ebediyen tarihe gömülecekler. 
 
"MÄ°LLETE DEÄžER VERECEKSÄ°N"
Bu ülkede iktidar olabilmek için vatandaşın içine tıpış tıpış gideceksin, elini öpeceksin, makarnacı, kömürcü diye koyun diye aÅŸağılamayacaksın, deÄŸer vereceksin, alabiliyorsan oyunu alacak ve bu memlekette CumhurbaÅŸkanını seçeceksin.  Onun için istemiyorlar çalışmak zor geliyor. Åžunu söylüyorum kendilerine ÅŸu sisteme karşı çıkmak baÅŸtan havlu atmaktır. MHP Genel BaÅŸkanı ve ekibine teÅŸekkür ediyorum. Onların bir hedefi var onlar cumhurbaÅŸkanını MHP’den seçeceÄŸiz diyorlar. Tebrik ediyorum onları. Niye CHP’liler havlu atıyorsunuz erkenden, taksilerin arkasında yazıyor ya ne diyor, nazar etme ne olur çalış senin de olur. Sende nazar etme, sende çalış. Bu millete hakettiÄŸi muameleyi ver tepeden bakma gönlünü al, oyunu al CumhurbaÅŸkanı ol. CumhurbaÅŸkanı CHP’li olsun kendilerine bunu tavsiye ediyorum. Hayır demeyi bıraksınlar, hayır cephesinden ayrılsınlar, bu sistemde bir gün CHP’den CumhurbaÅŸkanı çıkaracağız diye bu anayasaya bu deÄŸiÅŸikliÄŸe hep beraber CHP’li kardeÅŸlerimi tüm diyen hayır diyen kitleleri bu anayasaya evet demeye davet ediyorum."
 
YÃœZDE 67 HEDEF
Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da konuÅŸmasında özetle, "Bizler hedef olarak CumhurbaÅŸkanlığı sisteminde referandumda aldığımız oy üzerinde almamız lazım. Bizim en azından Zonguldak’ımıza yakışır plakamız 67. Bende bu hedefi koyuyorum. CumhurbaÅŸkanı nasıl seçiliyor, bu sistem CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemi. CumhurbaÅŸkanlığı makamı kalıyor, sadece yürütmenin başına seçimle gelen CumhurbaÅŸkanı geliyor. BaÅŸbakanlık yani iki baÅŸlılık kalkıyor. AÄŸzına hayır almayan, hayırlı laflar almayan herkes özellikle hayırcı grup hayırlı iÅŸler, hayırlı akÅŸamlar, hayırlı cumalar, Allah razı olsun. Biz itiraz etmiyoruz. Bu iyiki halk oylaması çıktı ya aÄŸzımız hayırlı cumalar demeye alıştı" dedi.
 
"BU VATAN MESELESÄ°"
Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol da referandum sürecinde çok çalışmak gerektiÄŸini bu doÄŸrultuda hazırlandıklarını anlatarak şöyle konuÅŸtu: "Bu vatan meselesi. 15 Temmuz’lara geri dönülmemesini canı gönülden bilmekteyiz.  Ankara’da büyüklerimiz startı verildi. Biz bu start doÄŸrultusunda gerekli adımları atmak zorundayız. 15 Temmuz’u Allah bir daha kimseye göstermesin. Biz çok çalışmalıyız. Ormanlı olarak Ä°lçe TeÅŸkilatımızın verdiÄŸi program dahilinde herÅŸeyi yapmaya hazırız. Bu vatan çünkü bizim"
 
"ÇİFTLİ ÖĞRETİMDEN TEKLİ ÖĞRETİME GEÇİYORUZ"
 
AK Parti Kdz.EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır da konuÅŸmasında ilçede devam eden ve yapılması hedeflenen projelere iliÅŸkin kısa bilgiler verdi, 16 Nisan’da yapılacak referanduma hazır olduklarını vurguladı. Çakır ÅŸu ifadelere yer verdi:  "Kamu yatırımlarında 2 Mart tarihinde Kırmacı’da Melih Åžule Yılmaz ortaokulunda ihalesi var. Okul inÅŸaatlarımız sürüyor, postanemiz yakın zamanda ihaleye çıkacak. Prefabrik okullarla ilgili köylerimizin yatırım programına alındı. EreÄŸli Lisesi’nin yıkım kararı geldi. Oraya 24 derslikli lise kazandıracağız, liselerimizdeki ikili öğretimi tekli öğretime doÄŸru geçiyoruz. 
 
"TEÅžKÄ°LAT OLARAK HAZIRIZ"
 
DiÄŸer yandan 16 Nisan halk oylaması ile ilgili start Ankara’da verildi. EreÄŸli olarak büyük bir katılım saÄŸladık. Belediye BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal baÅŸta olmak üzere emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyoruz. 16 Nisan’da önemli bir virajı alıyoruz. Tüm kazanımları koruma adına bundan sonraki kalkınmayı sürdürme adına önemli bir oylamanın arifesindeyiz. Biz teÅŸkilatlar olarak hazırız, seçim koordinasyonu kurduk, yetkilileri atadık, önümüzdeki günlerde seçim bürolarını da oluÅŸturacağız"
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo