Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TERSANELER İLE İLGİLİ İLK CİDDİ ADIM ATILDI!

TERSANELER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° Ä°LK CÄ°DDÄ° ADIM ATILDI!

* Gemi inşa sanayi yürüten tersanelerde, büyük faaliyetin ilk adımının atıldığını kaydetti… * ABD’nin Türkiye’ye yönelik tavrı karşısında Hükümete tam destek verdiklerini söyledi… * Yerel ürün kullanımına ağırlık verilmesini, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın da (Erdemir) yassı mamul satışlarını ‘dolar’ yerine Türk lirası üzerinde yapmasını önerdi… * Önemli konulardaki açıklamalarını ikinci kez düzenlediği basın toplantısında yaptı…


Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, Ereğli-Alaplı karayolu Gülüç beldesi mevsinde bulunan tersaneler ile ilgili önemli gelişme kaydedildiğini bildirdi.
KeleÅŸ, Oda binasında düzenlenen aylık faaliyetlerin kamuoyuna aktarılması toplantısında yaptığı konuÅŸmada, 174 gemilik filosu bulunan bir iÅŸ adamının, gemilerinden 2 tanesinin EreÄŸli tersanelerinde ‘bakım’ iÅŸlemi talebinde bulunduÄŸunu belirtti. Bu konuda ise bazı sorunlar yaÅŸandığını, TSO olarak yapılan ikili görüşmelerle pürüzlerin ortadan kaldırıldığını anlatan KeleÅŸ, şöyle dedi:

BÃœYÃœK HAMLENÄ°N Ä°LK ADIMLARI ATILDI!
“Tersaneler bölgelerimizde ise gemi bakım ve tamir iÅŸleri yapılabilecektir. Bu konuda bir acentemiz vasıtasıyla ‘iki geminin bakımı için’ Gümrüğe gelen izin talep üzerine bazı zorluklar çıktı. Sayın TOBB BaÅŸkanımız Rıfat HisarcıklıoÄŸlu ile görüşerek talebi ilettim. Sayın BaÅŸkanımız da konuyu Sayın Ticaret Bakanımız ile Gümrükler Genel Müdürlüğüne konuyu intikal ettirerek, sorunun çözümünde bize yardımcı oldular. Halen EreÄŸli açıklarında bekleyen iki gemi, kendi prosedürlerini tamamlamaları ardından bakım ve onarım için tersanelerimize alınacaklar. Dolayısıyla artık, EreÄŸli tersanelerinde gemi bakım ve onarım iÅŸleri yapılabilecek.
Yaptığımız giriÅŸimler sonucu elde edilen bu müjdeli geliÅŸme, aynı zamanda bu zor zamanlarda üyelerimize iyi bir destek olmuÅŸtur. Bu vesileyle Sayın HisarcıklıoÄŸlu’na çok teÅŸekkür ediyorum.”

TASARRUF ETMEK, ÇOK ÇALIÅžMAK VE ÇOK ÃœRETMEK…
KeleÅŸ, toplantıda yaptığı bir diÄŸer konuÅŸması ise ekonomi baÅŸlıklı idi. Ãœlke olarak yaÅŸanan zorlukları birlikte aÅŸacaklarını ifade eden KeleÅŸ, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:  
“Son dönemler yaÅŸadığımız finansal zorlukları hep birlikte aÅŸacağız. Bunu çözümü de sıkı bir para politikasını desteklemekten geçiyor. Bununla ilgili olarak da tasarruf tedbirler içeren yen imali durumun en kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz. Tasarruf etmek, çok çalışmak ve çok üretmek sorunu çözecektir. Bununla ilgili hepimizin alması gereken önlemler de var. Milli duruÅŸumuz gereÄŸi, Euro ve dolarla yapılan satışların Türk Lirasına dönmesini arzu istiyoruz. Ä°skenderun’da ürettiÄŸi yuvarlak inÅŸaat demiri Lira ile satan Erdemir’in, yassı mamulü de Türk Lirası ile satmasını bekliyoruz. Dolayısıyla Erdemir’in böyle bir uygulaması sektördeki diÄŸer tüm ÅŸirketlerin de Erdemir’e uyma zorunluluÄŸunu getirir. Bu sayede Liraya olan güveni arttırmış oluruz.

AFRÄ°KA HEDEFÄ°
EreÄŸli’deki ihracatı arttırmak için baÅŸka pazarlara bakıyoruz. Ekonomik krizden çıkmanın bir yolu da ihracatta kapasiteyi artırmaktır. Bu konuda farklı yöneleceÄŸimiz pazarlardan biri de Afrika olacak. Bu konuda Oda yönetimimizden bir arkadaşımız ve Genel sekreterimiz çalışma yapıyor.”

KAMPÃœS!!!
KeleÅŸ, EreÄŸli’de yapılması adeta yılan hikayesine dönene ‘kampüs’ konusunda da konuÅŸtu. KeleÅŸ, “giriÅŸtiÄŸimiz mücadeleden yılmış deÄŸiliz. Kurban Bayramı sonrası Sayın Valimiz Ahmet Çınar baÅŸkanlığında, Bülent Ecevit Ãœniversitesi rektörümüzle birlikte EreÄŸli’de toplantı yapacağız. Yapacağımız toplantıda, bu sorunun kökten çözümlü için tedbir alacağız. TSO Yönetimi ve Meclisi olarak her toplantımızda, üniversite kampüsü yerini gündeme getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

YENÄ° MECLÄ°S ÃœYESÄ°
Öte yandan, TSO Meclisi’nde bir deÄŸiÅŸim yaÅŸandığı bildirildi. BaÅŸkan Arslan KeleÅŸ, TSO meclis Ãœyesi Sibel Demirçi’nin istifası sonucu Meclis ÃœyeliÄŸine Numan Åžen’in girdiÄŸini duyurdu. Åžen, yapılan basın toplantısında da hazır bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo