Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

“Teröre Teslim Olmayacağız”

“Teröre Teslim Olmayacağız”

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Eğer savaşların, çatışmaların, şiddetin, terörün, huzursuzlukların, mutsuzluğun nedenini arıyorsanız, başka yerde aramayın. Gelir dağılımındaki bu adaletsizliğe bakın yeter. Sadece 62 kişinin servetinin, dünyanın yarısına eşit olduğunu bilmeniz yeter." dedi.

 Kavlak, Türk Metal Sendikası ile UludaÄŸ Ãœniversitesi iÅŸbirliÄŸiyle EreÄŸli ilçesindeki bir otelin konferans salonunda düzenlenen, "Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Gençlik Kurultayı"nda yaptığı konuÅŸmada, "Adalet mülkün temelidir" sözünün bilinmesine raÄŸmen yeterince deÄŸer verilmediÄŸini söyledi.

Adaletin her ÅŸeyin, devletin, ülkenin, düzenin, sistemin, toplumun ve ailenin temeli olduÄŸunu belirten Kavlak, "Hatta ekonominin, çalışma barışının, iÅŸ yerinin, sendikanın temelidir. Adalet yoksa, ’hiçbir ÅŸey yok’ demektir. Onun için bugün eÄŸer, dünyanın çivisi çıktıysa, adaletsizlik yaygınlaÅŸtığı içindir. Bugün eÄŸer, çatışmalar, ÅŸiddet, terör tırmanıyorsa, adaletsizlik büyüdüğü içindir.” ifadelerini kullandı.

Kavlak, ekonominin büyüdüğü, ticaretin katlanarak arttığı süreçte emeğin bu zenginlikteki payının düştüğünü savunarak şöyle devam etti:

"Bir taraf hızla artarken, bir taraf aynı hızda azaldı. Azalmaya da devam ediyor. Eğer savaşların, çatışmaların, şiddetin, terörün, huzursuzlukların, mutsuzluğun nedenini arıyorsanız, başka yerde aramayın. Gelir dağılımındaki bu adaletsizliğe bakın yeter. Sadece 62 kişinin servetinin, dünyanın yarısına eşit olduğunu bilmeniz yeter. Emin olun, dünyanın her yerinde kıyamet kopuyorsa, İşte bu yüzden, bu adaletsizlikten kopuyor."

- "Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir"

Terörün sadece insanları deÄŸil, geleceÄŸe iliÅŸkin umutları, güveni, güven duygusunu, daha iyi bir dünyaya olan inancı da öldürdüğünü anlatan Kavlak, “Terörün, teröristlerin, kanla beslenenlerin asıl amaçları budur. Onun için, teröre ve teröriste inat, ölüme karşı yaÅŸamı savunacağız, asla ve asla, karamsarlığa kapılmayacağız. Teröre ve teröriste inat, yaÅŸasın barış, yaÅŸasın kardeÅŸlik diyeceÄŸiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kavlak, her şehit haberinde yüreklerine ateş düşüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Bizim onlara, bu vatana, bu vatanı savunmak için canını feda edenlere, para pul için deÄŸil, ÅŸan şöhret için deÄŸil, isimsiz kahramanlar olarak ÅŸehit düşenlere borcumuz var. Bu borç, büyük bir borçtur, ödemesi zordur. Åžehidimiz için ağıt yakmak yetmez. Onların idealine sahip çıkmamız, birliÄŸimizi beraberliÄŸimizi güçlendirmemiz gerekir. Bu ülkeyi layık olduÄŸu seviyeye çıkarmamız, bu bayrağı daha yukarıya taşımamız gerekir, görevimiz budur. Bu bizim, ÅŸehitlerimize sözümüzdür. Huzur içinde uyuyun, emanetiniz bizdedir, güvenli ellerdedir, bu milletin gençlerindedir. Teröre, teröriste inat, bu ülke üzerinde kurulan bütün tuzaklara, oynanan oyunlara inat, ne olursa olsun, teröre teslim olmayacağız. Bu vatan, bu millet, bu bayrak için direneceÄŸiz."

 - "Kumpasla karşı karşıya kaldık"

Yaklaşık 200 bin üye sayısına ulaÅŸtıklarını ve bu hızlı büyümenin de beraberinde bazı sorunları getirdiÄŸini dile getiren Kavlak, “Bu hızlı büyüme, elbette beraberinde bazı sorunları getirdi. Türk Metal’i hedef tahtasına yerleÅŸtirdi. Kimse, Türk Metal’in bu denli büyümesini sindiremedi. Engel koydular, engelleri aÅŸtık. Kumpas kurdular, oyunlarını bozduk." diye konuÅŸtu.

Kavlak, Fransa’dan, Almanya’dan, bazı merkezlerden planlanmış bir kumpasla karşı karşıya kaldıklarını belirterek ÅŸunları kaydetti:

"Kim olduklarını biz iyi biliyoruz. Yeri ve zamanı geldiÄŸinde elbette hesaplaÅŸacağız. Bu odaklar, işçinin masum ve haklı taleplerini kullanarak, Türk Metal aleyhine yönlendirdiler. Sosyal medyayı kullanarak, üyemizi kışkırttılar. Dışarıdan bunlar, içeride bazı illegal örgütler, kol kola Türk Metal’e saldırdılar. En sağından en soluna kadar, asla bir araya gelmeyecek gruplar, hep birlikte Türk Metal’e, birlik ve beraberliÄŸine yüklendiler ama sonunda, yel kayadan ne alırsa onu aldılar. Geldikleri gibi gittiler.”

Toplam 680 iş yerinde iş yeri temsilcilerinin belirlenme seçimlerinin dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama olduğunu ifade eden Kavlak, üyelere son 2 yılda 100 milyon lira eğitim yardımının yanı sıra üniversitede okuyan çocuklarına 16 milyon liralık burs verildiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra Türk Metal Sendikası EreÄŸli Åžube Yönetimi tarafından Kavlak’a ERDEMÄ°R işçileri adına çeÅŸitli hediyeler verildi. 

Türkiye’nin çeÅŸitli üniversitelerinde eÄŸitim gören Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Ä°liÅŸkileri Bölümü öğrencilerinin de yer aldığı kurultay 2 gün sürecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo