Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TEOG’DA BİR SORU İPTAL EDİLDİ

TEOG’DA BÄ°R SORU Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°

TEOG kapsamında yapılan merkezi ortak sınavlarda görme engelli öğrenciler için hazırlanan fen ve teknoloji dersine ait bir soru iptal edildi.

Milli EÄŸitim Bakanlığı (MEB), Temel EÄŸitimden Ortaöğretime GeçiÅŸ (TEOG) sistemi kapsamında merkezi ortak sınavlarda görme engelli öğrenciler için hazırlanan kitapçıktaki fen ve teknoloji dersine ait bir sorunun iptal edildiÄŸini bildirdi. Soru, tüm görme engelli öğrenciler tarafından doÄŸru cevaplandırılmış olarak kabul edilecek.

MEB Basın Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezi ortak sınavlarda, görme engelli olmayan adaylara hazırlanan sorulardan uygun olanları, görme engelli adayların anlayacağı ÅŸekle dönüştürülüyor. Dönüştürülemeyen soruların yerine ise aynı kazanımlardan yeni soru üretilerek görme engelli adaylar için farklı kitapçık hazırlanıyor. Bu kapsamda, sekizinci sınıf öğrencilerinin 25-26 Kasım’da girdiÄŸi birinci dönem ortak sınavlarında, görme engelli adaylara yönelik hazırlanan sorulardan fen ve teknoloji dersi A kitapçığındaki 17’nci sorunun hatalı olduÄŸuna yönelik Bakanlığın ilgili birimlerine itirazlar geldi.

Bilimsel hata bulunduÄŸu gerekçesiyle yapılan itirazlar sonucunda, yazarları ve akademisyenlerce görme engelliler kitapçığındaki 17’nci soru yeniden incelendi.

Soruda öğrenciden, "cismin sıvıda yüzmesi için sıvı yoÄŸunluÄŸunun, cismin yoÄŸunluÄŸundan daha fazla olması gerektiÄŸi sonucunu bulması" istendi. Seçeneklerde sıvı yoÄŸunluÄŸu, A seçeneÄŸindeki "4" deÄŸeri kabul edilmiÅŸti.  Ancak öğrencinin daha üst düzey bir bilgi ile 6 deÄŸerine de ulaÅŸabileceÄŸi düşünüldü. Adayların ulaÅŸabileceÄŸi 6 deÄŸeri seçeneklerde bulunmadığı için Ã¶ÄŸrencilerin maÄŸdur olmaması amacıyla komisyon üyelerince sorunun iptaline karar verildi.  

Ä°lgili soru sadece görme engelli adaylar için hazırlandığından, yalnızca bu adaylar için iptal edildi ve sorunun tüm cevaplarının doÄŸru kabul edilmesi kararlaÅŸtırıldı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo