Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TEOG HAZIRLIKLARI TAMAM!..

TEOG HAZIRLIKLARI TAMAM!..

Milli Eğitim Bakanlığınca gelecek hafta yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavları için 200 bin öğretmen görevlendirildi.

Temel EÄŸitimden Ortaöğretime GeçiÅŸ (TEOG) sistemi kapsamında 25 ve 26 Kasım’da 8. sınıf öğrencilerinin gireceÄŸi merkezi ortak sınavlarda 200 bin öğretmen görev yapacak. 

Sınav öncesinde özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri süresinde modüle iÅŸlenen 1 öğrenci hastanede, 1 öğrenci cezaevinde, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kiÅŸilik sınıfta sınava alınacak. 

AA muhabirinin Milli EÄŸitim Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecek. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katılacak. 

Sınavda, yaklaşık 200 bin öğretmen görevlendirilecek. 

Ortak sınavların birinci dönem sınavları, 25 ve 26 Kasım’da yapılacak. Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her iki gün yapılacak oturum için 09.00, 10.10 ve 11.20’de baÅŸlayacak. Teneffüs araları 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eÅŸ zamanlı gerçekleÅŸtirilecek. 

Öğrenciler, 25 Kasım ÇarÅŸamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım PerÅŸembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. Ä°nkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluÅŸan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak. Ã–ÄŸrenciler, olaÄŸanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. 

Sınavdan önce özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri süresi içinde modüle iÅŸlenen 1 öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kiÅŸilik sınıfta ve 1 öğrenci cezaevinde sınava alınacak.

Ortak sınavlara, 172 görme engelli ve 400 az gören ile bin 125 iÅŸitme, 5 bin 690 zihinsel ve bin 141 ortopedik engellinin yanı sıra 215 süreÄŸen hastalığı bulunan öğrenci katılacak.  

Ortak sınavlara hazırlık aÅŸamalarında, Türkiye’nin çeÅŸitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. Sorular, Soru OluÅŸturma ve GeliÅŸtirme Dairesinde çalışan, branÅŸlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaÅŸmış 25 öğretmen, 22 ölçme deÄŸerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından redakte edildi. 

24 saat esaslı silahlı nöbet tutulacak

Baskı sürecinde kapalı dönem çalışmasına katılan 60 personel, saÄŸlık kontrollerinden geçirildikten sonra 20 Ekim-26 Kasım’da kapalı devre çalışmasına alındı. 

Ortak sınavın iÅŸ ve iÅŸlemlerinin yürütüldüğü Gölbaşı Ballıkpınar Kampüsü’nde, Gölbaşı Ä°lçe Jandarma Komutanlığı ile yapılan protokolle güvenlik tedbirleri artırıldı. Bu kapsamda, sınav evrakının basım aÅŸaması olan kapalı devre süresince 24 saat esaslı silahlı nöbetçi uygulamasına geçildi. 

Öte yandan, bakanlığın illere gönderdiÄŸi genelgeye göre, salon görevlileri, sınav salonlarında gazete, kitap okumayacak, öğrencilerin dikkatini dağıtacak ÅŸekilde ve gerekmedikçe konuÅŸmayacak. Sınav süresince topuklu ayakkabı giyilmeyecek ve cep telefonu gibi cihazlarla sınav salonuna gelinmeyecek. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo