Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TEK SES OLDULAR !

TEK SES OLDULAR !

Kdz. Ereğli ve Alaplı tek ses oldu, ortak manifesto yayınladı


Kdz. EreÄŸli ve Alaplı ilçesindeki oda baÅŸkanları tek ses olarak iki ilçedeki ortak sorunları ve hayata geçmesini istedikleri projeleri bir manifesto ile yayınladı. Kdz. EreÄŸli TSO’da yaklaşık 2,5 saat süren ve Kdz. EreÄŸli ile Alaplı’daki oda baÅŸkanlarının katıldığı toplantıda her iki ilçe içinde önemli kararlar alındı.

Kdz. EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ BaÅŸkanlığı’nda gerçekleÅŸen toplantıya Kdz. EreÄŸli TSO Meclis BaÅŸkanı Tasin Tanyıldız, Yönetim Kurulu Ãœyesi Kadir Çaygeç, Alaplı TSO BaÅŸkanı Recep Ocak, Alaplı TSO Meclis BaÅŸkanı Nedim Kaplancan, TESKOMB 18. Bölge BirliÄŸi ve Kdz. EreÄŸli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Mehmet Azman, Kdz. EreÄŸli Deniz Ticaret Odası Meclis BaÅŸkanı Kamil UstaoÄŸlu, Kdz. EreÄŸli Ziraat Odası BaÅŸkanı Zafer Yalman, Alaplı Åžoförler Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi BaÅŸkanı Kemal Çam, BaÅŸkanı Kdz. EreÄŸli Madeni Ä°ÅŸler ve Sanatkarlar Odası BaÅŸkanı Atilla Akar, Bakkallar ve Manavlar Odası BaÅŸkanı Ä°smail Bağçiçek, Kdz. EreÄŸli Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası BaÅŸkanı Dursun Kertlez, Kdz. EreÄŸli TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, Alaplı TSO Genel Sekreteri Taner Arslan katılım saÄŸladı.

Toplantıya katılan baÅŸkanlar ortak bir manifesto yayınlayarak Kdz. EreÄŸli ve Alaplı’nın büyümesi ve geliÅŸmesi için hayata geçirilmesi gereken projeler, mevcut sorunların ortadan kaldırılması ve uzun süredir bekleyen devlet yatırımlarının gerçekleÅŸtirilmesi konularını içeren ortak bir manifesto yayınladı.

Kdz.Ereğli 2. Organize Sanayi Bölgesi

Kdz. EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ oda baÅŸkanlarının mutabık kaldıkları konuları ÅŸu ÅŸekilde açıkladı: “Kdz. EreÄŸli ve Alaplı ilçesinde yan sanayinin geliÅŸmesi ve yeni yatırımcıların bölgemize gelerek istihdamın artırılması amacıyla kurulma çalışmaları devam eden Kdz. EreÄŸli 2. Organize Sanayi Bölgesi projesine destek verilmesi, önündeki bürokratik engellerin kaldırılarak bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Bölgemize yatırım yapmak isteyen çok sayıda müteÅŸebbis bulunmasına raÄŸmen, yer olmadığı için yatırım alamıyoruz. Bölgemizin yatırım alması için Kdz. EreÄŸli 2. OSB olmazsa olmazlarımızdandır.

Kafes balıkçılığı

Türkiye’de su ürünleri ihracatında rakam 2 milyar 250 milyon doları geçmiÅŸ durumda. Kdz. EreÄŸli ilçesinde kafes balıkçılığını hayata geçirmek istiyoruz. Kdz. EreÄŸli’ye yapılacak kafes balıkçılığı yatırımı ile 1000’e yakın kadınımıza istihdam saÄŸlamayı ve yıllık baÅŸlangıç olarak yaklaşık 240 milyon dolar ihracat gerçekleÅŸtirmeyi amaçlamaktayız. Kdz. EreÄŸli ve Alaplı ilçelerimizde sektörel çeÅŸitliliÄŸin artırılması ve yeni istihdam sahalarının açılması için kafes balıkçılığının mutlak suretle yapılması gerekmektedir.  Bu yatırımla ilgili olarak liman baÅŸkanlığının olumsuz görüşünün tekrar deÄŸerlendirilerek onay verilmesini istiyoruz.

Erdemir işçi alımı ve OYPA işçisinin durumu

EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Åž. ülkemizin olduÄŸu gibi Kdz. EreÄŸli ve Alaplı’mızın da göz bebeÄŸi bir kuruluÅŸumuzdur. Erdemir iÅŸ alımlarında kimse kusura bakmasın, kok fabrikasından çıkan tozu ve gazı bu bölge insanı yutuyor. Bir iÅŸ imkanı varsa bunun Kdz. EreÄŸli-Alaplı bölgesinden iÅŸe alımlar ile diyetinin ödenmesi gerekir. Erdemir yönetiminden beklentimiz yıllardır Erdemir’de çalışan OYPA bünyesindeki taÅŸeron işçilerinin hayalleri olan kadroya geçme istekleri yerine getirilmelidir. İşçi alımlarında Kdz. EreÄŸli ve Alaplı için en az 3 yıl ikamet ÅŸartı aranmalı. Erdemir yönetimi ihtiyaç duyduÄŸu işçiyi Kdz. EreÄŸli ve Alaplı’dan almalı. Ayrıca işçi alımlarındaki 25 yaÅŸ sınırı kriteri yeniden deÄŸerlendirilmeli ve en azından 30 yaşına çekilmelidir.

Kdz. Ereğli Bozhane Limanı kullanıma açılmalı

Kdz. EreÄŸli ilçesinde yarım asırdır hizmet veren Kdz. EreÄŸli Bozhane Limanı’nın hizmet dışı bırakılması kabul edilebilir bir durum deÄŸildir. Kdz. EreÄŸli Bozhane Limanı’nda varsa yapılması gereken iyileÅŸtirmeler bir an önce yapılmalı ve milyonlarca dolar ihracat kapısı yeniden hizmete açılmalıdır.

Kdz. EreÄŸli EÄŸitim Kampüsü ve Alaplı MYO’ya yeni bölümler açılmalı

Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne devredilen Kdz. EreÄŸli Eski Devlet Hastanesi binalarının bulunduÄŸu alanda Kdz. EreÄŸli EÄŸitim Kampüsü binaları bir an önce yapılmasını, yeni fakülteler ve bölümlerin açılmasını istiyoruz. Aynı ÅŸekilde Alaplı Meslek Yüksek Okulu’na yeni bölümler açılmalı ve her iki ilçedeki öğrenci sayısının da artırılmasını istiyoruz.

Kdz. Ereğli Çevre ve Kdz. Ereğli-Devrek Karayolu

Kdz. Ereğli ilçesinde şehir içi trafik artık içinden çıkılamaz bir hale gelmiştir. Trafikteki araç sayısının her yıl yüksek oranlarda artması mevcut yolları yetersiz kılmaktadır. Bu nedenle uzun yıllar önce planlaması yapılan Alaplı Pidos mevkisi ile Kdz. Ereğli Ören Mahallesi arasını kapsayan çevreyolu projesi bir an önce yapılmalıdır. Ayrıca yapımına uzun yıllar önce başlanan Kdz. Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun yapım çalışmaları hızlandırılmalı ve bir an önce hizmete açılmalıdır.

Tersanelerimizin sorunları çözülmeli

Kdz. EreÄŸli ilçesinde faaliyet gösteren tersanelerimizin mülkiyet sorunları çözülmeli. Bu sorun çözüldüğünde Kdz. EreÄŸli’de ki tersanecilerimiz yeniden eski gücüne kavuÅŸacak hem ülkemize yapacağı ihracat ile döviz girdisi saÄŸlayacak hemde istihdamı artıracaktır.

İmar planlamalarında sanayi alanları ayrılmalı

Kdz. Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde ki imar planlarında sanayi alanları yer almamaktadır. İki ilçemizde de yapılacak imar çalışmalarında sanayi alanlarına mutlaka yer ayrılmalı ve yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizin önü açılarak, istihdamın artırılması sağlanmalıdır.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo