Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TED KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ALMANYA’YA GİDİYOR

TED KOLEJÄ° ÖĞRENCÄ°LERÄ° ALMANYA’YA GÄ°DÄ°YOR

Bir süreden beri Kuzey Almanya’da bulunan Winsen Lisesi ile ortak çalışma sürdüren TED Kdz. EreÄŸli Koleji Uluslararası bir projeye imza attı. Bu sayede iki ülkede hem Almanca hem de Türkçe yayınlanacak uluslararası bir radyo kurma kararı alındı.

Ä°KÄ° DÄ°LLÄ° YAYIN VE RADYO BRIDGE KURULUYOR

Konu ile ilgili açıklama yapan  TED Kdz. EreÄŸli Koleji Temel EÄŸitim Müdürü Devrim KöktuÄŸ: “Radyo Bridge yani Radyo Köprü adını verdiÄŸimiz projemiz her iki okulu olduÄŸu kadar EreÄŸli ve Winsen kentlerini ve hatta iki ülkeyi de yakınlaÅŸtıracaktır. Radyo Bridge Projesi esasen daha üst projemiz olan KardeÅŸ Okul Projesi kapsamında oluÅŸturuldu. Biz edilgen ve uzaklarda sadece ismi ile var olan bir kardeÅŸ okul anlayışını en başından reddetmiÅŸ ve ortağımız ile birlikte öğrencilerimize ve kentlerimize yararlı olabilme düşüncesi ile ilerlemiÅŸtik. Ä°ÅŸte Radyo Bridge bu projelerden biri.

Alman ortağımız ile birlikte hazırladığımız proje dahilinde her iki okul öğrencileri, birbirlerini ziyaret edecek.İlk seyahatimiz mart ayında gerçekleşecek ve okulumuzda yirmi radyocu öğrencimiz ve dört öğretmenimiz bu etkinliğe katılacaktır.

Tabi bizim öğrencilerimiz gibi bir süredir radyo eğitimi alan Alman öğrenciler ve öğretmenler bizi karşılayacak ve çalışmalarımızın kalan bölümünü Hamburg yakınlarında bulunan Winsen Luhe kentinde birlikte sürdüreceğiz.

Almanya gezisinde Berlin, Bremen ve Hannover kentlerine yine birlikte ziyaretlerimiz olacak. Ama belki de en heyecanlı yanı Avrupa’nın en büyük radyolarından biri olan Nord Deutsche Radyo(NDR) ziyaretinde yaÅŸanacak. Bu gezileri Alman öğrenciler ve öğretmenler ülkemize/kentimize geldiÄŸinde biz de düzenleyeceÄŸiz. Alman öğrenciler de profesyonel yayın yapan bir radyoyu görmek istemekteler. Yine bu kapsamda TRT Radyo 3’e bir ziyaret gerçekleÅŸtireceÄŸiz.

Projemiz esasen çok kültürlü bir dünyayı öğrencilerimize anlatmak ve tüm farklılıklarımıza rağmen birçok ortak yönümüz olduğunu göstermek genel amacını taşımaktadır. Bu uluslararası bir projedir ve 2016 yılı boyunca karşılıklı olarak okulumuzdan ve Winsen Lisesinden birçok öğrenci ve öğretmen ziyaretleri ile sürecektir.

Radyo Bridge sadece bizim deÄŸil aynı zamanda Almanlarındır. Biz ortak bir redaksiyon ve çalışma grubu ile ilerliyoruz. 2016 yılı bahar aylarında ilk yayınımızı gerçekleÅŸtirmeyi planlıyoruz. Burada en önem verdiÄŸimiz ÅŸeylerden biri Alman öğrencilerin radyo dersleri ile birlikte Türkçe derslerine baÅŸlamış olması. Bir radyo projesi kapsamında Türkçe’nin Almanlar tarafından öğrenilmesine katkımızın olması bizler açısından gayet mutluluk verici bir durumdur.

Kentimizin binlerce kilometre uzaklıktaki insanlar tarafından tanınmasına katkımızın olmasından ayrıca Ted Kdz.EreÄŸli Koleji olarak gurur duymaktayız.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ÖĞRENCİLER PROFESYONEL RADYO EĞİTİMİ ALIYORLAR

 Aynı zamanda TRT Radyo 3 Dünya KuÅŸağı’nda yayınlanan Kültürlerin Macerası adlı programın yapımcısı ve sunucusu ve projenin mimarlarından Ted Koleji Kültür Ofisi Yöneticisi Kadir Özdemir ise ,  "Bizim TED Kdz. EreÄŸli Koleji Kültür Ofisi olarak baÅŸlıca amacımız kültürün ve sanatın kolay ve basit metotlar ile öğrencilerimize sindirilmesidir. Ä°lk adımda bir projenin sonucunun profesyonel olması bizim için oldukça önemlidir. Bu nedenle önce bir sorundan yola çıkıyoruz. Buradaki örnek ise temel olarak uzak ülkelerdeki gençlerin birbirlerini tanıma ve anlama ihtiyacıydı. Sonra fikri geliÅŸtiriyoruz, ortak radyo kurmak bir fikirdir mesela. Akabinde bunu yapabilmek için fon kaynaklarını araÅŸtırıyoruz. Bu tabi bir yığın görüşme, yazma, çizme ve kendini anlatma ile geçen sabırlı bir süreç. Ve nihayetinde iÅŸin uygulaması ile tamamlanıyor.Bu projede bu aÅŸamalardan geçti ve geriye baÅŸarı ile tamamlamak kalıyor. Proje Almanya’da Gymnasium Winsen kardeÅŸ okulumuz ortaklığında yapılmakta ise de Robert-Bosch Stiftung ve Jugendbrücke adlı kurumların da desteÄŸini fazlası ile almaktayız. Hatta onlar olmasaydı bu koca yükün altından kalkamazdık diyebilirim."dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo