Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TED KOLEJİ’NDE BİR PANAYIR HAVASI

TED KOLEJÄ°’NDE BÄ°R PANAYIR HAVASI

TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel Okullarının 23 Nisan haftasında havaların yağışlı geçmesi nedeniyle kutlayamadığı ve bu haftaya ertelediği şenlikler yaklaşık iki bin kişinin katılımı ile kutlandı. Okul bahçesinin adeta macera oyun parklarına dönüştürüldüğü etkinliğe katılımın bu yıl daha yoğun olduğu gözlendi.

 

BÄ°R PANAYIR HAVASI

Eski dönemlerin o coşkulu kasaba panayırlarını hatırlatan etkinliğin en önemli özelliği küçüklerin olduğu kadar büyüklerin de, spor bölümünün aylar öncesi hazırlığına başladığı ve tüm malzemelerin okul atelyesinde imal edildiği oyuncaklardan ve parkurlardan oluşan macera parkında eğlenebilmesi.

Temel EÄŸitim Müdürü Devrim KÖKTUÄž bu yılkı ÅŸenliÄŸi; “Bu ÅŸenlikte okulumuza bir panayır havası vermek istedik; yetiÅŸkin olarak bizler de çocukluk dönemlerinin o renkli panayırlarını hatırlamak istedik. Biliyorsunuz eski dönemlerin maceraları ve ÅŸaşırtıcı panayırları Anadolu’ya yani ülkemize özgü bir kültürel davranış alışkanlığıdır. Bu nedenle her yıl farklı bir renkte düzenlediÄŸimiz çocukTED ÅŸenliÄŸini bu yıl küçük bir panayıra çevirmek istedik. İçeriÄŸinde hem bahçe hem de okul içi etkinliklerinin yer aldığı çocukTED ÅženliÄŸimiz yoÄŸun ilgi ile karşılandı.” ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.

HENÜZ BÜYÜMEDEN SANATÇI OLMAK?

Bu yıl farklılıklar ile dolu olarak düzenlenen çocukTED ÅženliÄŸinde bir diÄŸer dikkat çekici yön ise: 300 minik öğrencinin, profesyonel olarak hazırladıkları çalışmalarını sergilemeleriydi. Yaklaşık 1000 adet birbirinden özenli hazırlanan resimlerden oluÅŸan serginin açılışında bulunan davetlilerin yorumu ise; “Adeta profesyonel ressamlara taÅŸ çıkartırcasına, hünerle yapılmış.” oldu. 300 minik ressamın eserleri, resim galerisine dönüştürülen TED Oyun salonunda 2 hafta boyunca izlenebilinir.

TEMATÄ°K DANSLAR

Yine farklı bir tarz karşımızda! Bu yıl çocukTED şenliğinin dans konseptinde hissedilir bir değişiklik vardı. TED şenliğinde Soyut danslar yerine daha ağırlıklı tematik danslar tercih edilmişti ve tabi ki miniklerden oluşan müzik toplulukları yine okul bahçesini fazlasıyla şenlendirdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo