Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TAYİNİ ÇIKAN HAKİM VE SAVCILARA VEDA

TAYİNİ ÇIKAN HAKİM VE SAVCILARA VEDA

Zonguldak Adliyesi’nde görev yaparken tayini çıkan hakim ve savcılar için Zonguldak Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı ve Zonguldak Barosu’nca veda etkinliÄŸi düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Yargı mensuplarına son zamanlarda yapılan saldırıları kınadı.

Topuz, şöyle devam etti:

"Biz adalet dağıtmakla yükümlüyüz. Hakim ve savcıları koruyan güvenlik güçleri değildir. Bizleri koruyan toplum nazarındaki saygınlığımızdır. Bir hakim ve savcıyı makamında dövmek insanların hayal edebileceği şeyler değildir. Bunlar bizim yargıya olan güvenimizden kaynaklanan sorunlardır. Biz yargıya olan güveni sağlamadığımız sürece bu tip problemlerle karşılaşacağız. Yargının çok fazla sorunu var. Yargı mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda çalışmaların olmasını umut ediyoruz. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza yolunuz açık olsun diyorum."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da Zonguldak Başsavcılığı görevinden emekli olmasının ardından milletvekili seçildiğini anımsatarak, "Ben hep aranızdaydım. Sizlerle hiç ayrılmadık. Aramızdan ayrılan arkadaşlara yeni görev yerlerinde başarı ve mutluluk diliyorum" dedi.

Baro BaÅŸkanı Kerem Ertem de Zonguldak için kötü bölge denildiÄŸini belirterek, "Ä°limizin bir çok sorunu var. Bu sorunların çözümü ortak konumuzdur. Avukatlar olarak Türkiye’nin her yerinde insan ve özgürlük sesini yükseltemeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından tayini çıkan hakim ve savcılara plaket takdim edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo