Sağlık 9 yıl 3 ay 15 saat 6 dakika önce 1730
Birçok insan pişirmeden önce tavuğun yıkanması konusunda hemfikir.
Fakat tavuk pişirme üzerine yapılan araştırmalar,bu alışkanlığını kökünden değiştirecek.
Tüm hazırlıklar tamamlandığında, tavuğunu paketinden çıkarıp musluğun altına alır ve bir güzel yıkarsın.
Fakat, bakterilerden arınmak adına uyguladığın bu yöntemin tam tersi yönde işlemeye başladığı ve bakterilerin etrafa hızlıca yayıldığı an, tam da bu an oluyor.
Son araştırmalar, pişirmeden önce tavuğu yıkamanın bir hayli hatalı bir davranış olduğunu ileri sürüyor.
Tavuğun barındırdığı bakterilerin su yardımıyla kaybolacağını düşünürken, bakteriler tüm mutfağına hücum ediyor.
Avrupalı araştırmacıların belirttiğine göre, hastalıklara sebep olan bakteriler, tavuğunu yıkadığın noktadan yaklaşık 1 metre kadar uzağa sıçrayabiliyor.
Daha kötüsü de var: Bu bakterilerin temizlenmesi neredeyse imkansız.
Bu da, hastalık ihtimalinin çok daha artması demek.
NE YAPMALI:
Yıkama fikrini aklından çıkarmalı, paketinden çıkardığın tavuğunu direkt olarak pişirme kabına almalısın.
Hastalık ihtimalini en aza indirmenin tek yolu bu. (Women’s Health Türkiye)
kaynak:http://www.haberturk.com