13 o C Kdz. Ereğli

Tavla Şampiyonası Ereğli'de Başladı

Dünya Tavla Federasyonu (WBF) Türkiye 2019 Ulusal Tur Tavla Şampiyonası 5. Etabının Karadeniz Ereğli’de başladığı bildirildi.

Spor 4 yıl 8 ay 5 gün 7 saat önce 1503

Haberi Paylaşın

Dünya Tavla Federasyonu Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu, Keleşler Park Otel’de gerçekleştirilen turnuva sırasında yaptığı açıklamada, Dünya Tavla Federasyonu Türkiye ayağının 19 yıldır yapıldığını söyledi.

Fındıkoğlu, ülke genelinde 9 etapta tamamlanan organizasyonun bir ayağının Ereğli’de gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bursa’da başlayan etaplarımız Kocaeli, Marmaris ve İstanbul etaplarımızın ardından 5. Etabı Ereğli’de devam ediyor. Ülke genelinde aralarında kadınların da yer aldığı, 23’ü Ereğli’den toplam 64 sporcumuz bu etaba katılıyor. Bayan oyuncu sayısının her geçen gün artması, şampiyonaya daha da bir ciddiyet getiriyor. Şampiyonamız 9 ayrı etkinlikten oluşuyor. Burada tavla severleri 2 gün sürecek etabımızda tavlaya doyurabileceğimizi düşünüyoruz.

Halen şampiyonamıza katılmak isteyen tavla severler varsa, Keleşler Park Otel’e gelerek kayıtlarını yaptırabilirler. Etap sonunda kategorilerinde dereceye giren oyuncularımıza plaketler takdim edeceğiz. Buradan da Bodrum, Antalya, Ankara etapları sonrası İstanbul’da şampiyona tamamlanacak.”

SPOR DALI OLMA YOLUNDA…

Tavlanın, Türkiye’de halen spor dalı değil, bir ‘oyun’ olarak kabul edildiğine dikkat çeken Fındıkoğlu, şunları söyledi:

“Ancak tavla, ‘şans oyunundan strateji oyununa doğru’ her geçen gün daha büyük kabul gördüğü de bir gerçektir. Türkiye’de de her geçen gün daha da değer kazanmakta olan bir oyun. Lisans uygulaması henüz olmayan tavlada 18 yaşını doldurmuş her insan bu tür faaliyetlerde yer alabilir. Onlar yer aldıkça, camia büyüdükçe de tavla oyunu daha saygın ve geçerli bir spor dalı olmaya doğru gidecektir.”

NEDEN KELEŞLER OTEL

Dünya Tavla Federasyonu Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu, şampiyona etaplarından birini 13 yıldır Ereğli’deki çeşitli mekanlarda gerçekleştirdiklerini hatırlatırken, “Keleşler Otel’e ise dördüncü gelişimiz. Bu sürede ilçeye dışarıdan gelen oyuncularımız, otel ihtiyaçlarını yüksek standartlarda karşıladıklarını, bu vesileyle memnuniyetlerini bildirdiler. Tesis yönetiminin de sıcak ve yakın ilgisini görüyoruz. İyi ağırlandığımız ve mutlu olduğumuz için Keleşler Otel’deyiz” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 12 saat 3 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 13 saat 15 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 7 saat 20 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 4 saat 33 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 6 saat 54 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
2 gün 1 saat 9 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
11 saat 37 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 9 saat 16 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 5 saat 25 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 10 saat 23 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !