Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tavla Şampiyonası Ereğli'de Başladı

Tavla Şampiyonası Ereğli'de Başladı

Dünya Tavla Federasyonu (WBF) Türkiye 2019 Ulusal Tur Tavla Şampiyonası 5. Etabının Karadeniz Ereğli’de başladığı bildirildi.


Dünya Tavla Federasyonu Türkiye Temsilcisi Arda FındıkoÄŸlu, KeleÅŸler Park Otel’de gerçekleÅŸtirilen turnuva sırasında yaptığı açıklamada, Dünya Tavla Federasyonu Türkiye ayağının 19 yıldır yapıldığını söyledi.

FındıkoÄŸlu, ülke genelinde 9 etapta tamamlanan organizasyonun bir ayağının EreÄŸli’de gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirterek, şöyle dedi:

“Bursa’da baÅŸlayan etaplarımız Kocaeli, Marmaris ve Ä°stanbul etaplarımızın ardından 5. Etabı EreÄŸli’de devam ediyor. Ãœlke genelinde aralarında kadınların da yer aldığı, 23’ü EreÄŸli’den toplam 64 sporcumuz bu etaba katılıyor. Bayan oyuncu sayısının her geçen gün artması, ÅŸampiyonaya daha da bir ciddiyet getiriyor. Åžampiyonamız 9 ayrı etkinlikten oluÅŸuyor. Burada tavla severleri 2 gün sürecek etabımızda tavlaya doyurabileceÄŸimizi düşünüyoruz.

Halen ÅŸampiyonamıza katılmak isteyen tavla severler varsa, KeleÅŸler Park Otel’e gelerek kayıtlarını yaptırabilirler. Etap sonunda kategorilerinde dereceye giren oyuncularımıza plaketler takdim edeceÄŸiz. Buradan da Bodrum, Antalya, Ankara etapları sonrası Ä°stanbul’da ÅŸampiyona tamamlanacak.”

SPOR DALI OLMA YOLUNDA…

Tavlanın, Türkiye’de halen spor dalı deÄŸil, bir ‘oyun’ olarak kabul edildiÄŸine dikkat çeken FındıkoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

“Ancak tavla, ‘ÅŸans oyunundan strateji oyununa doÄŸru’ her geçen gün daha büyük kabul gördüğü de bir gerçektir. Türkiye’de de her geçen gün daha da deÄŸer kazanmakta olan bir oyun. Lisans uygulaması henüz olmayan tavlada 18 yaşını doldurmuÅŸ her insan bu tür faaliyetlerde yer alabilir.  Onlar yer aldıkça, camia büyüdükçe de tavla oyunu daha saygın ve geçerli bir spor dalı olmaya doÄŸru gidecektir.”

NEDEN KELEÅžLER OTEL

Dünya Tavla Federasyonu Türkiye Temsilcisi Arda FındıkoÄŸlu, ÅŸampiyona etaplarından birini 13 yıldır EreÄŸli’deki çeÅŸitli mekanlarda gerçekleÅŸtirdiklerini hatırlatırken, “KeleÅŸler Otel’e ise dördüncü geliÅŸimiz. Bu sürede ilçeye dışarıdan gelen oyuncularımız, otel ihtiyaçlarını yüksek standartlarda karşıladıklarını, bu vesileyle memnuniyetlerini bildirdiler. Tesis yönetiminin de sıcak ve yakın ilgisini görüyoruz. Ä°yi ağırlandığımız ve mutlu olduÄŸumuz için KeleÅŸler Otel’deyiz” diye konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo