Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TATOĞLU’DAN İKİ HİZMET…

TATOĞLU’DAN İKİ HİZMET…

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Sanayici İşadamı Akın Tatoğlu’nun hayatta olmayan anne ve babasını isimlerini vererek yaptırdığı “Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi” ve “Cemile Tatoğlu Anaokulu”nun açılışı gerçekleştirildi.


TAT Metal Çelik ortaklarından ve Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu’nun ilçede Süleymanlar Mahallesi İstasyon Caddesi mevkisine yan yana konumda yaptırılan iki hizmet binası, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi.

VALİ’DEN, SANAT VE KÜLTÜR VURGUSU
Vali Çınar, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı kürsü konuşmasında, Atatürk’ün “sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kesilmiştir “ sözünü hatırlatarak, sanatın ve kültürün toplumların ilerlemesi için çok gerekli olduğunu söyledi. En büyük sanatçının ise “Allah” olduğunu ifade eden Çınar, “sanat ve kültürle uğraşmak hayatı kaliteli kılar. Akın Tatoğlu’na, hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİM VE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ…
Tatoğlu da konuşmasında, hayattan ayrılan anne ve babasının aziz hatıralarını yaşatmak istediğini anlattığı konuşmasında, şu ifadeleri kulandı:
“Bugün iki eğitim kurumunun açılışının mutluluğun yaşıyoruz. Rahmetli Annem Cemile Tatoğlu’nun adını taşıyan Anaokulu, Ülkemizde geleceğin güvencesi olan başarılı gençlerin yetişeceği ve genç fidanları umutlara dönüştürecek Anaokulu olacaktır. Çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz. Çünkü onlar bizlerin arkamızda bırakacağı en değerli varlıklarımızdır. Annemin hatırasını yaşatacak, bu okulda yetişen minik yavrularımızın ilerleyen yaşamlarında, milletimizin aydın bireyleri olarak yararlı hizmetler sunacağına inanıyorum. Rahmetli babamın adını taşıyan ve onun aziz hatırasını yaşatacak Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezinin yükleneceği misyonu ve ilçemize katacağı güzelliklerin heyecanını yaşıyorum. Kültür insanoğlunun evrimlerinin izlerini yansıtır. Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür.
Rahmetli Annem ve Babam bizleri yetiştirirken maddi ve manevi değerlerimizi öğretir, nasihatleri ile gelenek ve göreneklerimizi bizlere aşılamışlardır. Milli kimliğimizden ve kişiliğimizden ayrılmadan dinimizi, dilimizi, tarihimizi, geleneklerimizi koruyup geliştirirken, yeniliğe açık hür düşünen çağdaş uygarlığı anlayan ve onun bütün gereklerini yerine getiren bir millet olur isek kültürümüzü koruyup geliştirmiş oluruz. İnsanlar benzer çünkü kültürleri benzer, insanlar benzemez kültürleri farklıdır, insanlar değişir, çünkü kültürleri değişir. Tüm bunların yolu kültür köprüsünden geçmektedir. Sözlerime burada son verirken saygıdeğer büyüklerimin adını vererek ilçemize kazandırdığımız eğitim ve kültür köprülerinin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

TATOĞLU’NU TEBRİK ETTİLER
Öte yandan törende bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili ve 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş ile Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, yaptıkları konuşmalarda Akın Tatoğlu’nu tebrik ettiler.
Törene katılan diğer protokol üyeleri ile birlikte kültür merkezinin kurdelesi kesildi.

TÖRENDE, İÇERİDE DE SÜRDÜ
Katılımcılar, Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ni gezdikten sonra 500 kişilik iki katlı çok amaçlı salondaki yelerini aldılar. Burada açılışı yapılan her iki kurumun tanıtımı barkovizyonda gösterildi.
Haber yayına hazırlandığı sıralarda ise plaket takdim töreni, halk oyunları gösterileri ve Nikomedya Gençlik Oda Orkestrası’nın dinletisiyle devam etti.
Öte yandan, ünlü caz müzisyeni ve gitar virtüözü Enver İzmaylov; Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde saat 21.30'da konser verecek.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo