Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Tasarruf Ettiğimizi Sanıyoruz Ama...

Tasarruf Ettiğimizi Sanıyoruz Ama...

Türkiye’de her yıl doÄŸalgazda 4.5 milyar lira tasarruf potansiyeli olduÄŸunu ortaya koydu. Nuiva bünyesindeki akıllı oda termostatı markası Cosa tarafından yaptırılan ankete göre, Türkler Avrupalılar’dan 2 derece daha yüksek sıcaklıktan hoÅŸlanıyor. AraÅŸtırma kombilerin yanlış, dolayısıyla verimsiz kullanıldığını gösteriyor. 

YÃœZDE 49’U SABÄ°T TUTUYOR

Türkiye’de kombi kullanım alışkanlıkları ve kaç derece ısıda kendilerini rahat hissettiklerini de ortaya koyan ve 10 bin kiÅŸinin katıldığı anketin sonuçlarını açıklayan Dr. Emre Erkin, ÅŸunları söyledi: “Anketin sonuçlara göre tüketicilerin yüzde 49’u kombilerini sabit sıcaklıkta tuttuÄŸunu, yüzde 32’si yatarken ve evden çıkarken kombilerini kıstığını, yüzde 19’u da sadece evden çıkarken kombilerini kıstığını ifade etmiÅŸ. Aslında bu yöntemlerin hiçbiri tasarruf için doÄŸru çözüm deÄŸil. Hem enerji tasarrufu yaparak ülke ekonomisine katkı saÄŸlamak, hem de bu yolla düşük doÄŸalgaz faturaları ödemek için yurt dışında neredeyse her evde bulunan, fakat ülkemizde yaygın kullanılmayan oda termostatlarını kullanmamız ÅŸart.”

2 DERECE FAZLA

Erkin, “Türkiye’de tercih edilen ortalama oda sıcaklığının yaklaşık 23 derece olduÄŸu görülüyor. Ortalama bu olduÄŸu için de büyük bir kesimin, oda sıcaklığını 23 dereceden yukarı tuttuÄŸu ortaya çıkıyor. Avrupa standartlarında kışın binalar için önerilen konfor sıcaklığının 21-22 derece olduÄŸu düşünüldüğünde Avrupa ortalamasının en az 2 derece üzerinde yaÅŸamayı tercih ettiÄŸimiz ve bunun sonucu olarak da yüzde 10-15 oranında daha fazla fatura ödediÄŸimiz ortaya çıkıyor" dedi.

 

radikal

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo