13 o C Kdz. Ereğli

TAP’tan eğitim semineri

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından, ilçedeki öğretmenlere, atık pillerin çöpe karıştırılmadan ayrı toplanmasının gerekliliği konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Eğitim 6 yıl 5 ay 4 gün 16 saat 40 dakika önce 413

Haberi Paylaşın

TAP Derneği Ankara Sorumlusu Abdullah Ömür, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ki seminerde konuşmasında, Türkiye’ye 2016 yılı rakamlarına göre 10 bin ton pil girişinin yapıldığını ve aynı yıl doğadan toplanan atık pil rakamının ise sadece 720 ton olduğunu söyledi. Ülkede atık pillerin kimyasal maddelerinin, doğaya ve ayrıştırılarak metan gazı elde edilen çöpe dahi zarar verdiği vurgulayan Ömür, ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli Belediyesi ile yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu belirtti. Ömür, TAP adına Belediye Başkan Vekili Esra Alpago’ya bir plaket verdi.
Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin de, Türkiye’nin e-atık konusunda Batı Karadeniz’in tek belediyesi olduğunu anımsattı, 160 belediye içinden altyapı ve çevre dalında ülke birincisi olduğunu hatırlattı. Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve çok sayıda öğretmen katıldı.

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 16 saat 41 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 53 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 11 saat 58 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 9 saat 11 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 11 saat 32 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
1 gün 5 saat 47 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 13 saat 54 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 15 saat 1 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
6 gün 3 saat 5 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 10 saat 3 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !