Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TAP’tan eğitim semineri

TAP’tan eğitim semineri

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından, ilçedeki öğretmenlere, atık pillerin çöpe karıştırılmadan ayrı toplanmasının gerekliliği konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.


TAP Derneği Ankara Sorumlusu Abdullah Ömür, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda ki seminerde konuşmasında, Türkiye’ye 2016 yılı rakamlarına göre 10 bin ton pil girişinin yapıldığını ve aynı yıl doğadan toplanan atık pil rakamının ise sadece 720 ton olduğunu söyledi. Ülkede atık pillerin kimyasal maddelerinin, doğaya ve ayrıştırılarak metan gazı elde edilen çöpe dahi zarar verdiği vurgulayan Ömür, ülke genelinde olduğu gibi Karadeniz Ereğli Belediyesi ile yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu belirtti. Ömür, TAP adına Belediye Başkan Vekili Esra Alpago’ya bir plaket verdi. 
Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin de, Türkiye’nin e-atık konusunda Batı Karadeniz’in tek belediyesi olduğunu anımsattı, 160 belediye içinden altyapı ve çevre dalında ülke birincisi olduğunu hatırlattı. Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak ve çok sayıda öğretmen katıldı. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo