Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TANSİYON NEDEN YÜKSELDİ?

TANSÄ°YON NEDEN YÃœKSELDÄ°?

Zonguldak’ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeÅŸitli sendikalara baÄŸlı işçilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı.Protokol konuÅŸmalarının yapıldığı sırada Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden ve play-off maçları oynama hakkı kazanan Zonguldak Kömürsporlu bir taraftar, takımlarına sahip çıkılmadığını öne sürerek konuÅŸmacıları protesto etti.Taraftara, alanda bulunan işçiler ve polis ekipleri müdahale etti. 

Kutlama programı kapsamında Zonguldak Garı mevkisinde toplanan işçiler, sendika yöneticileri, bazı milletvekilleri, belediye baÅŸkanları ve sivil toplum örgütlerinin yer aldığı kortejle Madenci Anıtı’na kadar yürüdü.

Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ErdoÄŸan Kaymakçı, burada yaptığı konuÅŸmada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Türkiye’nin her yerinde bayram ÅŸeklinde kutlandığını anımsattı. 

- Zonguldak Kömürsporlu taraftardan tepki

Protokol konuÅŸmalarının yapıldığı sırada Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden ve play-off maçları oynama hakkı kazanan Zonguldak Kömürsporlu bir taraftar, takımlarına sahip çıkılmadığını öne sürerek konuÅŸmacıları protesto etti.

Taraftara, alanda bulunan işçiler ve polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada diğer taraftarlar da kürsünün önüne gelerek protestolarına devam etti. Alanda bulunan işçilerin ve polis ekiplerinin sakinleştirdiği taraftarlar, daha sonra alandan ayrıldı.

Kentteki kutlamalar kapsamında yaklaşık binin üzerinde polis görev yaptı. Miting alanının yanı sıra çevredeki binaların çatılarında da polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. 

Yürüyüşe katılan madenciler, baretleri ve taşıdıkları Türk bayrağıyla ilgi odağı oldu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo