Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TANITILDI !.

TANITILDI !.

Karadeniz Ereğli`de 38 iş yeri ve 5 sosyal tesisi içerisinde barındıran Ereğli Galericiler Sitesi hizmete girdi.


Karadeniz Ereğli'de 38 iş yeri ve 5 sosyal tesisi içerisinde barındıran Ereğli Galericiler Sitesi hizmete girdi.
 

2017 yılında yapımına başlanan ilçedeki galerici esnafını bir araya getiren proje doğrultusunda geçtiğimiz günlerde iş yerleri noter huzurunda çekilen kur'a ile sahiplerine kavuştu.
İş yerlerini teslim alan galericiler taşınma işlemlerine de başladı.
Ereğli Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yanık, yönetim kurulu üyeleri, Belen Mahallesi'nde Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, sanayi siteleri yöneticileri ve muhtarların katılımı ile sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Yanık, Belen Sanayi Sitesi'nin hemen alt tarafında Ereğli Devlet Hastanesi'ne yakın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin karşısında, Ereğli-Zonguldak karayolu kenarındaki Ereğli Galericiler Sitesi, içerisinde barındırdığı sosyal tesislerle hem satıcıya hem alıcıya kolaylıklar sağlayacağını söyledi.
Samsun ve Düzce'nin ardından galericiler sitesinin Ereğli'de hayata geçirildiğini belirten Yanık, "Şehir trafiğindeki 500 tane aracı da bu tarafa çekmiş olacağız, dolayısıyla trafikte rahatlamış olacak. Devletimizin galericilere yönelik yeni düzenlemeleri var, yetki belgesi olmayanlar bina altlarında durmaları yasak. Bizlere de tebligatlar geldi, bu alanda faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu bölgenin ciddi bir potansiyeli var. Sanayi siteleri, hastane, şehirlerarası yolcu terminali gibi yakınımızda, Kepez, Belen, Ömerli, Ören, Yeni Belen başta olmak üzere pek çok köy noktalarına gidiş de bu güzergahtan. Yeni bir yere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, daha sağlıklı daha modern daha imkanlarla sadece Ereğli'ye değil Türkiye'nin pek çok bölgesinden gelecek vatandaşlarımıza da hizmet vermenin mutluluğu içerisinde olacağız." sözleri ile konuştu.
Belen Küçük Sanayi Sitesi BaÅŸkanı Cengiz GüneÅŸ, açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verdi: "Güzel bir eser çıktı burada. Dışarıdan bakıldığında geniÅŸ ve modern bir alan. Bu alana bir noter ve banka lazım. Yeni kurulan bir sanayi sitesi de var. Orada da noter ve banka iÅŸlemleri oluyor. Çevre için de gerçekten iyi olacak. Bu alanlar geliÅŸmeye açık bölgeler. Yeni iÅŸyerleri sürekli açılıyor" 
Belen Sanayi Sitesi Müdürü Mustafa Küçüköksüz de bölgenin ev, işyeri, hastane ve terminali içerisinde barındırdığını, Ereğli Galericiler Sitesi'nde açılacak noter ve banka şube veya konulacak ATM'lerle hem esnafın hem vatandaşın rahat bir nefes alacağını söyledi.
Ereğli Galericiler Sitesi Başkan Yardımcısı Ferhat Durgut konuşmasında, "Buraya noterin gelmesi galericilerin de işine gelecek. Trafik sıkışıklığından dolayı problemler yaşanıyordu. 4 Tane noter şehir içerisinde zaten var. Noterimizi de inşallah buraya getireceğiz. Banka ile ilgili devlet bankalarına başvurularımızı yaptık. Bankamatik konusunda da sıcak bakılıyor" dedi.
Kepez Mahallesi Muhtarı Baki Karaarslan, faaliyetine başlayan Ereğli Galericiler Sitesi'nin bölgeye ciddi katkı sağlayacağına değinerek, "Sitenin buraya katkısı olur. 12 bin nüfuslu Kepez var. Belen, Yeni Belen, Ömerli, Ören, sanayi siteleri var. Bir de buradan gidildiğinde 60 tane köy var." sözlerine yer verdi.
Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek de yaptığı açıklamasında, şunları söyledi: "Ereğli'ye güzel bir yer kazandırıldı. Banka ve noter yerleri de var. Bu hizmeti yapanlara teşekkür ederiz. Ereğli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buralar kendiliğinden olmamıştır. Burada eksiklik noter ve banka. Noter arkadaşlar paranın olduğu yere gitmek ister. Burada para var, köyler var, sanayi var. Çarşı doldu, park sorunu var. Bu potansiyel göz ardı edilmemeli. Beşinci noterin gelmesini bekliyoruz. En fazla Ereğli'de ulaşım sıkıntısı bulunuyor. Bu bölge şehrin içerisi oldu, 1-2 yıl sonra belki de şehrin merkezi olacak."
Konuşmaların ardından gazetecilere işyerleri ve sosyal tesisler gezdirildi.

TANITILDI !.

Karadeniz Ereğli`de 38 iş yeri ve 5 sosyal tesisi içerisinde barındıran Ereğli Galericiler Sitesi hizmete girdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo