Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Taner Yıldız Zonguldak’ta

Taner Yıldız Zonguldak’ta

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Åžimdi ’Sayın Devlet Bahçeli’nin başına tuÄŸla mı düştü de önceden hayır diyordu, ÅŸimdi evet diyor’ diye soruyorlar. Hayır, Bahçeli’nin başına tuÄŸla düşmedi ama Ankara’nın başına bomba düştü. Devlet ciddiyeti içerisinde konuyu ele alan Bahçeli, olayın bir parti meselesi olmadığını söyledi." dedi. 

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde partisinin yenilenen ilçe baÅŸkanlığı binasının açılışını yapan Yıldız, burada yaptığı konuÅŸmada, bir çalışma içerisine girdiklerini ve 16 Nisan’daki referandumun sadece ülkenin bugünüyle deÄŸil, çerçevesi geniÅŸ tutulmuÅŸ bir sistem deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸunu söyledi.

Ãœlkede darbelerle kesintiye uÄŸratılmış bir demokrasi, bir siyaset tarihi olduÄŸunu ifade eden Yıldız, şöyle konuÅŸtu:"1950’li yıllara kadar zaten tek partili dönemiyle çok açık bir iÅŸlem yapılmış vatandaşın üzerinde. Açık oy, gizli tasnif. Yani ÅŸu anda bizim yaptığımızın tersine. CHP’ye oy vermeyenlerden hesap sorulmuÅŸ, hatta oylama bitmeden müdahalede bulunulmuÅŸ. Demokrasiyle alakalı konuda tek partili hayatı saymıyoruz ama çok partili hayata geçilince 1960’daki askeri darbe ve 1960-1961 yıllarında yaÅŸadığımız demokrasi adına aslında utançla, mahcubiyetle andığımız bu ülke baÅŸbakanını darbeye feda etmiÅŸ ve o anki pozisyonla vatandaşımız hiçbir olaya müdahalede bulunamamış. 1971’de benzer bir darbe olmuÅŸ, ülkenin ne kadar geriye gittiÄŸini tespit edememiÅŸiz. 1980’de, 28 Åžubat’ta, 27 Nisan’da her birinde ülke geriye gitmiÅŸ."

"Åžimdi ’Sayın Devlet Bahçeli’nin başına tuÄŸla mı düştü de önceden hayır diyordu, ÅŸimdi evet diyor’ diye soruyorlar. Hayır, Bahçeli’nin başına tuÄŸla düşmedi ama Ankara’nın başına bomba düştü. Devlet ciddiyeti içerisinde konuyu ele alan Bahçeli, olayın bir parti meselesi olmadığını söyledi." diyen Yıldız, bazı kesimlerin kendilerine anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸiyle beraber "Siz herhalde bir eyalet kuracaksınız." dediklerini de aktardı.Kendilerinin, cumhurbaÅŸkanının, AK Parti ekibinin eyalet kurulmayacağından emin olduÄŸunu anlatan Yıldız, şöyle devam etti:"Ne böyle bir niyetin, ne böyle bir gayretin, ne de böyle bir çalışmanın olmadığı gibi böyle bir çalışma yapanlarında karşısında dimdik durduÄŸumuzu herkes bilir. Bırakın bizim eyalet sistemi kurmamızı, hiç şüpheniz olmasın ki 15 Temmuz darbe giriÅŸimi baÅŸarılı olsaydı, 16 Temmuz’da PKK’lılar ’Biz buraya Kürdistan kurduk.’ diye oradan bağıracaklardı. Son 2-3 haftadır yaÅŸananlara bakın. Hollanda, Almanya böyle bir hadise olması durumunda o Kürdistan’ı tanırlar mıydı, tanımazlar mıydı? Tanırlardı deÄŸil mi? Allah vermesin, siz o duruma düşmeye kalın, üstünüze çökmeye kalkanlar çoÄŸalırlar. O yüzden Türkiye her zamankinden daha güçlü olmak, daha fazla atılım içinde olmak zorunda."

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo