Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TAM NOT ALDILAR!..

TAM NOT ALDILAR!..

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü, Devrek Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) ekipleri ile birlikte 12-14 Mart 2015 tarihleri arası Çayköy Milli Egemenlik Parkı’nda 3 günlük kamp gerçekleÅŸtirildi.

Kampa katılan 21 kişilik Arama Kurtarma Ekipleri, enkazdan yaralı kurtarma, trafik kazaları, doğada yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı yapılması gerekenler ve karşıdan karşıya iplerle yaralı tahliye işlemi gibi eğitimler yaptı.

Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğünden 5 kiÅŸi, Devrek Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğünden 3 kiÅŸi, UMKE’den 10 kiÅŸi, 112 Acil ekibinden 3 kiÅŸinin katılımı ile gerçekleÅŸen tatbikat kapsamında, aralıksız yaÄŸan yaÄŸmur ve soÄŸuk havaya raÄŸmen ekiplerin tamamı teorik ve uygulamalı uygulamalı eÄŸitimlere tabi tutuldu.

UMKE’nin ev sahipliÄŸinde düzenlenen eÄŸitim kampında; enkaz ve yaralı kurtarma operasyon tatbikatında ekiplerin ortaklaÅŸa çalışmaları ve beraber hareket etmeleri ise bu iÅŸte profesyonelleÅŸtiklerinin göstergesi olarak kabul edildi.

Tatbikatın devamında enkazda yaralıyı kurtaran UMKE Ekipleri, yaralıyı Ereğli İtfaiyesi, Devrek Arama kurtarma ekiplerine teslim ettiler. Ekipler yaralıyı kurtarma sedyesine sabitledikten sonra iple karşıdan karşıya geçirerek yaralıyı güvenli bölgeye ulaştırdılar.

Uyumlu iş birliği içinde gerçekleştirilen kampta, ekipler olası felaket ve afetlere hazır olduklarını ve bu tarz karşılıklı eğitim ve tatbikatlarının çalışmalarına devam edileceğini birkez daha kamuoyuna duyurdular. Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Ekipleri, gerek eğitimlerde gerek tatbikatlarda yaptıklarıyla gözlemcilerden tam not aldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo