Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SELVİ AĞACINA YOĞUN İLGİ!.

SELVİ AĞACINA YOĞUN İLGİ!.

Alaplı ilçesi Canbazlı köyündeki 300 yıllık olduğu değerlendirilen selvi ağacının gerçek yaşını belirlenmesi için çalışma başlatılacak.

Canbazlı Köyü Muhtarı Mehmet Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin önünde bulunan selvi ağacının yaşının 300 olarak tahmin ettiklerini, Ereğli Müzeler Müdürlüğü uzmanlarının ağacın tam yaşının belirlenmesi için çalışma başlatacağını söyledi.

Ağacın görüntüsü ziyarete gelenlerin ilgisini çektiğini anlatan Yalçın, şöyle konuştu:

"Köy geleneklerimizde her mezarın başına bir selvi ağacı dikilir. Tahmin ediyorum ki bu ağaçta öyle dikilmiş. Biz tam tarihini bilmiyoruz ancak köyümüzün büyüklerinin söylediklerine göre en az 300 yıllık olduğudur. Ağacın tam yaşını öğrenmek için Kaymakamımıza söyledik. Kaymakamımız da Ereğli Müzeler Müdürlüğüne bildirdi. Yaşı ile ilgi bir çalışma yapılacak."

Ağacın görünüşünün dikkat çekici olduğunu belirten Yalçın, dışarıdan gelen çok sayıda ziyaretçinin ağacın önünde fotoğraf çektirdiğini aktararak, "Ağacın yıkılmaması için betondan direk ile destek yaptık. İnşallah en kısa sürede tam yaşını öğreneceğiz." diye konuştu.

 
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo