12 o C Kdz. Ereğli

TAKSİCİLER ODA BASTI!.

Gündem 9 yıl 2 ay 28 gün 7 saat 7 dakika önce 1853

Haberi Paylaşın

Ereğli’de, bir grup taksi esnafı , üyesi oldukları Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın durak konusunda haksızlık yaptığı iddiasında bulunup toplu halde Çetin Apatay Bulvarı’ndaki Oda’ya gitti. Taksici esnafı Adliye Binası önünde kurulacak taksi durağında haksızlık yapıldığı iddiasıyla Oda Başkanı Cevdet Civelek ile tartıştı.Sert tartışmaların yaşandığı Oda’ya tedbir amaçlı polis ekipleri geldi.

İŞTE O DETAYLAR...

Ereğli’de, Şoförlerv eOtomobilciler Esnaf Odası’nı işgal eden bir grup taksici olayının detayları netleşmeye başladı.

Alınan bilgilere göre, gelen talepler doğrultusunda Ereğli Belediyesi ile Oda yöneticileri, yeni Adliye Binası’nın taşındığı Süleymanlar Mahallesi ile Özel Echomar Hastanesi’nin bulunduğu Çetin Apatay Bulvarı’nda “Taksi Durağı Oluşturulması” konusunda toplantı yaptı.Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, durukların kurulması yönünde uygun rapor verdiği gelişmelerin ardından iddiaya göre, ilçedeki bazı taksici esnafı duruma itiraz etti ve alınan karar iptal edildi.İptal kararının alınmasında Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek’in neden olduğunu ileri süren taksiciler ise tepki gösterdi.

Başkanlık odasına giren taksiciler ile Başkan Civelek arasında, zaman zaman itişmeler yaşandı. Hakaret içeren sözlerin de sarf edildiği sırada içeri çok sayıda polis girdi.

CİVELEK: “BEN ANLAMADIM!”

Taksicilerin dışarı çıkarılmasının ardından Oda Başkanı Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki durak yerinin iptalinin Ereğli Belediyesi tarafından yazı ile bildirildiğini, kendisine gösterilen tepkiye bir anlam veremediklerini belirterek, şunları söyledi:“Belediye Başkanı, Adliye Durağı için ’anlaşın yoksa gereğini ben yapacağım’ dedi. Taksici arkadaşlarımızı topladık. Sahil Taksi ile Çınar Taksi Adliye Durağı’nda ikişer araba ile çalışması uygundur denildi. Aynı şekilde Sümer Taksi çalışanlarından da, ’Biz Echomar Hastanesi’nde çalışmak istiyoruz’ talebi geldi. Taksici esnafının 76’sıi’ hastanenin olduğu ara sokakta durak olmaz’ dedi. Diğer duraklarda bulunan toplam 61 araç ’burada durak olacak’ diyor. Belediye Başkanı, böyle bir kargaşa olduğundan dolayı iki tarafa da durak vermedi. Ben yazımı yazdım. Bunlar belediye başkanının yanına gitmesi gerekirken bana saldırıyorlar. Böyle bir şey yok.”

TAKSİCİLER KONUŞTU

Sümer Taksi çalışanları adına konuşan Çetin Köse, özel bir hastanenin yanına durak konulmasına yönelik alınan kararın iptal edilmesine anlam veremediklerini belirterek, “Hastane önünde durak konulması için talebimizi ilettik, görüşmeler oldu, belediye onay verdi. Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan belediyeye yazı veriliyor ve bizim hakkımız iptal ediliyor” dedi.Sahil Taksi adına gazetecilere açıklama yapan Tarık Ersoy ise Süleymanlar Mahallesi’nde hizmete giren Ereğli Adliye Sarayı karşısına Ereğli Belediyesi tarafından durak kurulması için karar çıktığını ve alt yapının yapıldığını öne sürerek, “Bize yer gösterildi, kulübenizi dikin dediler. Yerimizi belirliyorduk geldiler bu çalışmayı durdurdular ve durağı iptal ettiler. Belediye Başkanı dahi onay veriliyor ancak belediyeye evraklar gidiyor ve bizim çalışma yerimiz ortadan kaldırılıyor” diye konuştu.

Taksi duraklarının yöneticilerinin Oda başkan ve yönetimi, sorunun çözülmesi için yaklaşık 40 dakika görüşme yaptı. Sorunun çözülebileceği yönünde ’söz’ alan kalabalık, bir süre sonra dağıldı. Polis, olaylar sırasından ve sonrasında oda içi ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

17 saat 12 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
6 gün 16 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 9 saat 42 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
1 gün 12 saat 29 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 18 saat 24 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 12 saat 3 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
3 gün 15 saat 32 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 3 saat 36 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !
1 gün 14 saat 25 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !