Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TADİLAT BAŞLADI

TADÄ°LAT BAÅžLADI

Bozhane Limanı’nda tadilat çalışmaları başladı.


Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, EreÄŸli için çok önemli olan Bozhane Limanı’nda tadilat çalışmalarının baÅŸladığını açıkladı. 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediyenin sahada sürdürdüğü çalışmaları yerinde denetledi.

Beraberinde baÅŸkan yardımcıları, daire müdürleri ve ilgili teknik ekiple yapılan çalışmaları yerinde görerek brifing alan BaÅŸkan Posbıyık, EreÄŸli için çok önemli olan Bozhane Limanı’nda tadilat çalışmalarının baÅŸladığını açıkladı.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Bozhane Limanı, EreÄŸli için çok önemli bir liman. Gelir bakımından da çok önemli. Sadece benim belediye baÅŸkanlığı olduÄŸum dönem için deÄŸil, sonraki yıllar boyu biz belediyeden ayrıldıktan sonra da en önemli gelirlerinden biri. Bu iÅŸin üzerine çok duruyoruz. Tabii ki bizden önceki dönemde yapılan bir takım hatalar yüzünden burayı terk etmek zorunda kaldık ama biz göreve gelir gelmez yeniden bu iÅŸi canlandırdık. Gerekli mevzuat hizmetlerini yerine getirdik, parasal yönden harçları yatırdık. Tabi ki sadece bunla kalmayıp UlaÅŸtırma Bakanlığı’na ulaÅŸmamız lazımdı. SaÄŸ olsun Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt bize ön ayak oldu, bakan beyle bizi buluÅŸturdu ve konuyu anlattıktan sonra bizlere yardım etme kararı verdiler. Burada Saffet beyin çok büyük payı var onu unutamam. Kararın üzerine burayı ihale etmemiz gerekiyordu, çünkü yılların sonunda çökmeler göçmeler yaÅŸanmış, zeminde kum dolmaları baÅŸlamış, bunların halledilmesi için buranın güçlendirilmesi gerekiyordu. Bir ajans tuttuk proje ajansı, onlarla anlaÅŸtık ve bakanlığın emrettiÄŸi ÅŸekilde ihaleye çıktık. Yaklaşık kdv dahil 88 milyon TL’ye sadece iskelenin kazıkları, yapımı, derinleÅŸtirmesi ÅŸeklinde çalışmalar için ihaleyi yaptık. Tam da 19 Kasım felaketinden sonra sahilimizin, mezarlıklarımızın, plajlarımızın berbat olduÄŸu, çok masraflarımızın olduÄŸu bir dönemde, -çok fazla yardım da gelmediÄŸi için para yönünden- çok büyük sıkıntılar içerisinde olmamıza raÄŸmen her türlü fedakârlığı yaptık. Liman EreÄŸli halkı için çok önemli, gelir bakımından çok önemli düşüncesiyle 88 milyon TL kdv dahil burayı ihale ettik. Çalışmalar baÅŸladı, gayet iyi gidiyor. Ä°nÅŸallah en kısa zamanda hayırlısıyla burayı bitirip hizmete açmak istiyoruz. Bizim arkadaÅŸlarımız da müteahhitlerle birlikte el ele vererek en kısa zamanda neticeyi almak için büyük bir gayret içerisinde çalışıyorlar. Hayırlı olsun diyorum EreÄŸli’ye…”

TADÄ°LAT BAÅžLADI

Bozhane Limanı’nda tadilat çalışmaları başladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo