13 o C Kdz. Ereğli

Süslü kadınlar, pedal çevirecekler!

Türkiye genelinde 5, Ereğli’de ise 3’üncüsü yapılacak

Müzik & Kültür Sanat 6 yıl 7 ay 16 gün 6 saat 4 dakika önce 1158

Haberi Paylaşın

Türkiye’de geleneksel hale dönüşen ’’Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’’ etkinliğinin, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de gerçekleştirileceği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmaya dikkat çekmek isteyerek kendi ve bindikleri bisikletleri çeşitli materyaller ile süsleyen kadınlardan oluşan aktivistler, bu yılda pedal çevirecekler.
Katılımcı erkeklerinde destek vereceği belirtilen etkinlik, 24 Eylül Pazar günü saat 16.30’da Gazi Alemdar Gemisi önünden başlayacak.
İstasyon Caddesi istikametince yaklaşık 15 kilometre bisiklet sürüşü gerçekleştirecek süslü kadınlar, sonrasında ise sahil bandındaki Amfi Tiyatro’ya dönüş yaparak burada müzik dinletisi yapacaklar.
Haydi Ereğli; davet var!
Ereğli Süslü Kadınlar Grubu Başkanı Bilge Özdemir; Türkiye genelinde 5, Ereğli’de ise 3’üncüsü yapılacak etkinliğe ilişkin Ereğli FM’e açıklamasında, etkinliğe tüm aktivistleri davet ettiğini belirterek şöyle dedi:
“Bu etkinlik, dünya otomobilsiz kentler günü, sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek için bir farkındalık yaratmak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla gönüllü kadınlar tarafından hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan düzenlenmektedir. İzmir’de 2013 yılında ilk kez yapılan bu etkinliğin, bu yıl yaklaşık 50 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenecek. Etkinliğin merkezi ve çıkış noktası İzmir’dir. Etkinlik sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da tanınmaktadır. Katılımızı bekliyoruz.”

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 10 saat 27 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 5 saat 44 dakika önce GÖKHAN DEMİRTAŞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 9 saat 29 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
3 gün 2 saat 57 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 5 saat 18 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
23 saat 33 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
2 gün 7 saat 40 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
4 gün 8 saat 47 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
5 gün 20 saat 51 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !