Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

SÃœRÃœCÃœLERE CEZA YAÄžDI

Polis ve jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kış lastiği takmayan veya diş derinliği uygun olmayan 175 araca 109 bin 148 lira cezai işlem uygulandı.


Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca 1 Aralık 2019'dan itibaren ticari araçlarda kullanılması zorunlu hale gelen kış lastiği denetimleri devam ediyor. Başlayan kış lastiği takma zorunluluğu ile birlikte vatandaşların güvenle seyahatlerinin temini maksadıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerince denetimler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 1-9 Aralık tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme ekiplerince yapılan kış lastiği uygulamasında kontrol edilen 9 bin 823 ticari araçtan kış lastiği takmayan veya lastik diş derinliği uygun olmayan 130 araca toplam 81 bin 250 TL cezai işlem uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerince de kontrol edilen 250 okul servis aracından 23 araca ve 2 bin 27 ticari araçtan 22 araca toplam 25 bin 871 TL cezai işlem uygulandı.

Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, uygulama çerçevesinde okul servis araçları, diğer servis araçları, hafif ticari araçlar, minibüs, çekici, kamyon ve otobüslerde kış lastiği ve kış lastiklerinin diş derinliklerinin uygun olup olmadığının kontrol edildiği belirtildi.

Vali Zülkif DaÄŸlı’nın talimatları doÄŸrultusunda özellikle okul servis araçları ve diÄŸer servis araçları ile kış lastiÄŸi takma zorunluluÄŸu bulunan diÄŸer ticari araçların titizlikle denetlenmekte olup, vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamak amacıyla kontrollerin aralıksız devam edeceÄŸi bildirildi. Kış lastiÄŸi takma zorunluluÄŸu bulunan ticari araçlarda kış lastiÄŸi takmama cezasının 625 TL olarak uygulanacağı hatırlatıldı.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo